ĀM pērn prēmijās un naudas balvās darbiniekiem izmaksājusi 410 246 eiro

© Scanpix

Pagājušajā gadā Ārlietu ministrija (ĀM) izmaksājusi novērtēšanas prēmijas 314 darbiniekiem un naudas balvas 176 darbiniekiem, kopumā prēmijām izmaksājot 275 140 eiro, bet naudas balvām - 135 106 eiro.

Kā aģentūrai LETA norādīja ministrijas preses sekretāra vietniece Vita Dobele, pagājušajā gadā ministrijā naudas balvas piešķirtas darbiniekiem par pašaizliedzīgu un augstā profesionālā kvalitātē veikto darbu 16+1 sanāksmes organizēšanā un tās veiksmīgā norisē. Tāpat naudas balvas piešķirtas par atbildīgu un augsti kvalitatīvu darbu, īstenojot Latvijas koordinācijas gada pasākumus Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības formātā, kā arī par ieguldīto darbu un profesionalitāti Latvijas iestāšanās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) procesā.

Ministrija arī novērtējusi veiksmīgo darbu Latvijas interešu nodrošināšanai NATO Varšavas samitā, kā arī citiem sasniegumiem, kas tās ieskatā devuši būtisku ieguldījumu Latvijas ārpolitikas īstenošanā.

Līdz ar to pagājušajā gadā ministrija izmaksājusi novērtēšanas prēmijas 314 ministrijas darbiniekiem un naudas balvas 176 ministrijas darbiniekiem. Kopējā summa prēmijām ir 275 140 eiro, naudas balvām - 135 106 eiro.

Dobele arī atgādināja, ka 2013.gada 29.janvāra Ministru kabineta noteikumu nr.66 par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību 35.punkts paredz, ka valsts tiešās pārvaldes iestādes darbinieku un iestādes vadītāju reizi gadā saskaņā ar darbinieka darba izpildes novērtējumu, kuru nosaka ikgadējā darba izpildes novērtēšanā, var prēmēt līdz 75% no mēnešalgas, ja novērtējums ir "teicami", līdz 65% no mēnešalgas, ja novērtējums ir "ļoti labi", līdz 55% no mēnešalgas, ja novērtējums ir "labi".

Savukārt, Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 3.pants nosaka, ka valsts vai pašvaldības institūcija tai piešķirto finanšu līdzekļu ietvaros iekšējos normatīvajos aktos, pašvaldības saistošajos noteikumos, darba koplīgumos vai darba līgumos darbiniekiem var paredzēt naudas balvu, kas kalendāra gada ietvaros nepārsniedz darbiniekam noteiktās mēnešalgas apmēru, sakarā ar darbiniekam vai valsts vai pašvaldības institūcijai svarīgu notikumu, ņemot vērā darbinieka ieguldījumu attiecīgās institūcijas mērķu sasniegšanā.

Svarīgākais