Mākslas, mūzikas un dejas pedagogiem palielināsies atalgojums

© F64

Šodien spēkā stājas grozījumi Ministru kabineta noteikumos par kārtību, kādā valsts finansē profesionālās ievirzes mākslas, mūzikas un dejas izglītības programmas, kas paredz, ka mākslas mūzikas un dejas izglītības programmu pedagogiem palielināsies atalgojums.

Ņemot vērā izmaiņas pedagogu darba samaksas kārtībā, Ministru kabineta noteikumos "Kārtība, kādā valsts finansē profesionālās ievirzes mākslas, mūzikas un dejas izglītības programmas" tiks veiktas izmaiņas izglītības programmās pedagogiem vidējo apmaksājamo pedagoģisko likmju skaitā mēnesī uz vienu izglītojamo. Noteikumi papildināti ar valsts budžeta finansējamo izglītojamo skaita noteikšanas kritērijiem.

Grozījumi paredz noteikt, ka pedagogu profesionālās darbības kvalitātes piemaksas no valsts budžeta tiek nodrošinātas tiem izglītības programmās nodarbinātajiem pedagogiem, kuru pedagoģisko likmju apmaksa tiek finansēta no valsts budžeta piešķirtā finansējuma.

Noteikts, ka dotācija tiek piešķirta vienam izglītojamajam, kas vienlaikus apgūst vienu izglītības programmu, tādējādi izslēdzot iespēju, ka valsts budžeta finansējums vienam izglītojamajam dublējas.

Mainīts esošo apmaksājamo pedagoģisko slodžu skaits uz vienu izglītojamo, kā arī noteikts apmaksājamo pedagoģisko slodžu skaits uz vienu audzēkni profesionālās ievirzes izglītības teātra programmā, kas apgūstama paralēli vispārējai vidējai izglītībai, lai nodrošinātu pieejamās kultūrizglītības daudzveidību un starpnozaru saikni.