Pūķis: Saistībā ar ieņēmumu palielināšanu, valdība rīkojas ļoti perspektīvi

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Beidzot sākot domāt par to, kā palielināt valsts ieņēmumus, valdība rīkojas ļoti perspektīvi, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes sacīja" Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vecākais padomnieks Māris Pūķis.

Viņš sacīja, ka iepriekšējās valdības šai problēmai baidījās meklēt risinājumus, jo tas neapšaubāmi prasa nepopulāru lēmumu pieņemšanu. "Ir jautājums par to, kā tad īsti palielināt ieņēmumus jo pašlaik neieņemtā nauda, (..) ko sniedz dažādi atvieglojumi, pakāpeniski tuvojas visai nodokļu masai, kas tiek iekasēta," norādīja Pūķis.

Viņš skaidroja, ka kopš pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākuma valstī ir ieviesti daudzi atvieglojumi, kuri joprojām ir spēkā, taču nav īsti izvērtēts, cik ļoti tie nepieciešami. Piemēram, 2014.gadā šo atvieglojumu un atlaižu apmērs saskaņā ar Finanšu ministrijas datiem sasniedza 2,3 miljardus eiro, norādīja Pūķis.

"Patiesībā finanšu ministre un arī premjers ļoti drosmīgi mēģina šo jautājumu kustināt un, protams, sastop kategorisku pretestību no jebkura, kurš tiek skarts tajā jautājumā, līdz ar to ir politiski bīstama situācija, bet Latvijai tā ir ārkārtīgi vajadzīga, jo bez tās nevaram risināt ne veselības, ne izglītības, ne ceļu jautājumu," rezumēja LPS pārstāvis.

Viņš arī piebilda, ka cilvēki Latvijā vēl aizvien īsti nezina, kā veidojas viņu pensijas, tāpēc vajadzētu vairāk strādāt pie tā, lai izglītotu sabiedrību šajā jautājumā.

Svarīgākais