Vējonis: Nodokļu "putras strēbšana" turpinās

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Šorīt intervijā raidījumam "900 sekundes" Latvijas prezidents Raimonds Vējonis saistībā ar valdošo haosu Latvijas nodokļu politikā pauda, ka "putras strēbšana" vēl turpinās.

Vējonis nav apmierināts ar to, ka uz budžeta paketi tika virzīti vairāki likumprojekti, kuri nav saistāmi ar budžetu un tie tika virzīti tikai tāpēc, lai tos ātrāk pieņemtu. Prezidents vēsta: "Problēma ir tā, ka ir palicis pavisam maz laika, lai pieņemtu šos budžeta grozījumus". Ja šodien Saeimai neizdosies to izdarīt, tad Vējonis nepaspēs izsludināt šo likumu un no 1. janvāra MUN grozījumi nevarēs stāties spēkā.

Prezidents arī apgalvo, ka tā ir slikta prakse, ja koalīcija pati savā starpa nevar vienoties par kopsaucēju. Tomēr skatoties pagātnē, šāda situācija jau ir bijusi un tas nav nekas ārkārtējs. Vējonis arī uzsver, ka šogad koalīcija strādā labāk nekā pagājušogad un ir jāstrādā pie tā, lai nākošgad šī gada problēmas neatkārtotos.

Jautāts par to, kam ir jāuzņemas atbildība, prezidents atbildēja, ka tas ir jāvērtē Mārim Kučinskim, jo viņš ir uzņēmies valdīt valdību. Šajā gadījumā atbildība ir jāuzņemas gan koalīcijai, gan valdībai. Premjers ir atzinis kļūdu, kas ir veikta iepriekšējos gados un šobrīd šis likums tiek mainīts, kā arī Kučinskis ir teicis, ka vērtēs valdības darbu saistībā ar šo jautājumu.

''Grūti zaudēt to kā nav'', vēsta prezidents saistībā ar sabiedrības uzticību valdībai. Plaisa starp sabiedrību un valdību tikai vēršas plašumā. Pašreiz ir svarīgi novērst tās kļūdas, kas ir bijušas. Bet pēc tam premjera uzdevums ir vērtēt, kāpēc šāda situācija ir izveidojusies. Vienmēr katrai kļūdai apakšā ir konkrēts vārds uzvārds, pauž Vējonis.

Svarīgākais