UZZINI, cik šogad maksā Ziemassvētku eglītes

© F64

Kamēr daži sociālajos tīklos publicē attēlus, kuros lepojas ar šogad no meža atnesto eglīti, tikmēr citi pirms gaidāmajiem svētkiem tās plāno iegādāties, vai jau ir iegādājušies pie tirgotājiem, kas sarosījušies kopš decembra sākuma.

Arī šogad dažādās tirdzniecības vietās iespējams iegādāties gan nocirstas eglītes, gan svētku kociņu podos. Kā liecina portāla "Rīga.lv" apkopotā informācija, tad, piemēram, Latvijas galvaspilsētā Rīgā šogad eglītes nopērkamas visos pilsētas rajonos. Pārdaugavā ir pašvaldības noteiktas 77 eglīšu tirdzniecības vietas, Latgales priekšpilsētas teritorijā ir 52 eglīšu tirdzniecības vietas, savukārt Sarkandaugavas pusē ir 114 eglīšu tirdzniecības vietas.

Internetā atrodamā informācijā norādīts, ka, piemēram, Latvijā audzēta 1.25-2 m gara egle tirdzniecības vietā pie t/c "Olimpia", vai t/c "Damme" Kurzemes prospektā, nopērkama par aptuveni 9-16 eiro. Gadījumā, ja ir vēlme iegādāties sudrabegli nāksies šķirties no lielākas naudas summas. Šajā gadījumā 1-2 m garas egle cena būs no 13-38 eiro. Šajās tirdzniecības vietās eglītes piedāvā SIA ''Jaunbērzi AF''

Tāpat svētku kociņus iegādāties piedāvā SIA "Annels egles". Šo pārstāvju tirdzniecības vietas arī atrodamas pie vairākiem galvaspilsētas lielveikaliem, un arī šeit būs iespēja iegādāties Latvijā audzētus kociņus. Šeit aptuveni 1-2 metrus gara Latvijas egle vidēji izmaksās 12-30 eiro.

Protams, tās iespējams iegādāties arī pie citiem tirgotājiem, tāpēc visu pieejamo egļu cenas viegli atrodamas tirgotāju mājas lapās.

Tiesa, ar saviem novērojumiem par egļu cenām cilvēki aktīvi dalās arī sociālajos tīklos. Piemēram, D. Liepiņš mikroblogošanas vietnē twitter norāda, ka egles, kas Jelgavā nopērkamas veikala "Maxima XXX" par 50-70 eiro, pie t/c "Laimdota" Blīdenes kokaudzētava nopērkamas par 20-40 eiro.

Tikmēr citi ironizē, ka egles, kas, iespējams, šobrīd nopērkamas salīdzinoši dārgi, jau pēc kāda laika būs atrodamas pie miskastēm, tāpēc noteikti esot vērts apdomāt iespēju iegādāties šo svētku simbolu podiņā.

Svarīgākais