Ašeradens: Latvijā ir problēmas ar nodokļu slogu

© Ilze ZVĒRA, F64 Photo Agency

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens intervijā "900 sekundes" apstiprināja, ka Latvijā ir problēmas ar nodokļu slogu un ka to vajadzētu mainīt.

Ministrs apgalvoja, ka trešā daļa darbaspēka saņem zemāku algu par minimālo, kas nepiedalās nodokļu papildināšanā. Līdz ar to ir jārod līdzsvars arī šajā situācijā. Kā arī ir svarīgi stabilizēt nodokļu sistēmu, lai vairs neatkārtotos tāda nestabilitāte, kāda ir vērojama šobrīd. Tāpēc vajadzētu pieaicināt ekspertus, lai šo situāciju uzlabotu, vēsta Ašeradens.

Intervijā ministrs pauž, ka Vienotības un premjera pozīcijas mikrouzņēmumu nodokļa un minimālo sociālo iemaksu jautājumā ir satuvojušās un ir cerība, ka drīzumā notiks vienošanās. Viņš arī pauž, ka šis ir milzīgs spiediens uz koalīcijas politiķiem

Ašeradens vēsta, ka vakar tika panākta vienošanās, ka mikrouzņēmumi varētu izvēlēties starp diviem nodokļu režīmiem. Savukārt minimālās sociālās iemaksas no vienas puses ir grūts jautājums uzņēmējiem, bet arī labklājības ministrijai ir labi argumenti, ka trešdaļa iedzīvotāju nav ar sociālajām garantijām, bilst ministrs.

''Ir ļoti žēl, ka tā ir iznācis un saprotu, ka tā ir neakceptājama situācija'' pauž ministrs jautāts par to, kā tālāk rīkoties uzņēmējiem. Viņš aicina visiem ievilkt elpu un gaidīt Saeimas vienošanos šajā jautājumā. Vispirms ir jāpanāk vienošanās, kas visiem ir pieņemama un tad vajadzētu skatīties vai VID tiek ar to galā un vai uzņēmēji tiek ar to galā, vēsta Ašeradens.