"OP Corporate Bank" izsniegs 35 miljonu aizdevumu "Latvijas Gāzei"

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

6. decembrī, parakstot līgumu par 35 miljonu eiro aizdevuma sniegšanu, “OP Corporate Bank plc” Latvijas filiāle uzsāk sadarbību kreditēšanā ar AS “Latvijas Gāze”. Tiesības uz aizdevuma izsniegšanu banka ieguva, uzvarot AS “Latvijas Gāze” konkursā par kapitālieguldījumu refinansēšanu.

“OP Corporate Bank plc” Latvijas filiāles vadītājs Elmārs Prikšāns uzsver: “Esmu pārliecināts, ka šis ir turpinājums iepriekšējai veiksmīgai “OP Corporate Bank plc” sadarbībai ar AS “Latvijas Gāze” - mūsu valsts tautsaimniecībai stratēģiski nozīmīgu uzņēmumu. Esam gandarīti, ka mūsu sadarbība sniegs AS “Latvijas Gāze” attīstības iespējas, vienlaikus uzlabojot arī uzņēmuma finanšu rādītājus. “OP Corporate Bank” savā līdzšinējā darbībā ir pierādījusi, ka tā ir uzticams un profesionāls sadarbības partneris uzņēmumu modernizācijas un rentablas izaugsmes veicināšanai.”

Savukārt, Zane Kotāne, AS ”Latvijas Gāze” valdes locekle, norāda: “Ar aizņēmuma piesaisti AS "Latvijas Gāze" uzlabo finanšu resursu cenu, tādējādi uzlabojot arī AS "Latvijas Gāze" rentabilitātes rādītājus. Pasaules pieredze rāda, ka sabiedrības optimāla līdzekļu pārvaldība iekļauj sabalansētu pašu līdzekļu un aizņemto līdzekļu izmantošanu, kas attiecīgi nodrošina gan efektīvu saimniecisko darbību, gan arī labākus atdeves rādītājus akcionāriem. AS "Latvijas Gāze" pirmo reizi uzsāk sadarbību kreditēšanā ar kredītiestādēm, lai piesaistītu profesionālu sadarbības partneri, kas spēj novērtēt AS "Latvijas Gāze" līdzšinējo darbību un sniegt ieguldījumu uzņēmuma tālākai attīstībai.”

Līgums par 35 miljonu eiro aizdevumu ar AS “Latvijas Gāze” noslēgts uz pieciem gadiem ar 10 gadu atmaksas termiņu. Aizdevums sniegs iespēju uzņēmumam veikt nepieciešamos ieguldījumus infrastruktūrā, uzlabojot arī kapitālatdeves rādītājus.

“OP Corporate Bank plc” ir Somijas lielākās finanšu grupas “OP Financial Group” nozīmīgākā banka. Latvijā banka sniedz pakalpojumus korporatīvajiem klientiem, kuriem tiek piedāvāts plašs finanšu, ieguldījumu, norēķinu un nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāsts. Latvijā “OP Financial Group” ir pārstāvēta trijos darbības virzienos kā banka, līzinga kompānija “OP Finance” un apdrošināšanas kompānija “Seesam”. “Bloomberg Markets Magazine” reitingā “OP Corporate Bank plc” (“OP Financial Group”) atzīta par Eiropas stiprāko banku, kā arī ierindota 8. vietā pasaules stiprāko banku Top 20.

Svarīgākais