Uzņēmējs: Ārvalstu investorus pārsteidz Latvijas amatpersonu pieejamība

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Liepājas higiēnas preču ražošanas uzņēmuma "iCotton" investorus no Krievijas un Itālijas pārsteigusi Liepājas pašvaldības amatpersonu un Latvijas valdības ministru pieejamība, intervijā ziņu aģentūrai LETA atzina uzņēmuma izpilddirektors Sergejs Binkovskis.

"iCotton" līdzīpašnieki ir Krievijas holdings "Cotton Club" un Itālijas uzņēmums "Sanitars".

Liepājas pašvaldības amatpersonas un pat valsts vadība izrādījusies krietni pieejamāka, nekā viņi to sagaidījuši.

"Mēs mūsu uzņēmuma īpašniekiem organizējām sanāksmes ar pilsētas vadību un ar ministriem, visi ar prieku atsaucās uz piedāvājumu tikties. Kopš mūsu darba sākuma, ja nekļūdos, valstī ir nomainījušies trīs premjerministri, vairāki ekonomikas ministri, un ar visiem mums ir bijuši kontakti," sacīja Binkovskis.

"Pie mums ražotnē ir bijis prezidents [Raimonds Vējonis]. Un visas šīs oficiālās amatpersonas saistībā ar mūsu biznesa projektiem nepieciešamības gadījumā sniedz mums palīdzību," piebilda "iCotton" pārstāvis.

"Itāļiem, piemēram, šāda amatpersonu atsaucība bija īsts šoks. Itālijā pat mazās pilsētās nokļūt līdz pašvaldībai nemaz nav vienkārši," sacīja Binkovskis.

Ja runā par šāda daudznacionāla biznesa grūtībām, tad tādas bija pašā sākumā, kad no Krievijas ieradās tehniskie speciālisti apmācīt vietējo personālu.

"Pēc vājprātīgā Maskavas ritma viņiem likās, ka mēs šeit lienam kā bruņurupuči. Viņiem viss likās pārāk mierīgi, nosvērti. Man ir aizdomas, ka viņu motivācijas līmenis ir augstāks, jo tur lielākā mērā strādā iebraucēji, arī no tāliem Krievijas reģioniem, kas ir gatavi celties piecos no rīta, lai nokļūtu darbā, un skriet kā vāvere ritenī," skaidroja Binkovskis.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais