No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem izlietoti Ls 9,95 miljoni

No šā gada valsts budžeta programmā pieejamajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem līdz šim ir izlietoti 9,95 miljoni latu, bet pieejami vēl 5,3 miljoni, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Sākotnēji likumā "Par valsts budžetu 2010.gadam" pamatbudžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" tika paredzēti 6,9 miljoni latu.

Tomēr budžeta aproperāciju var palielināt, ja to atļauj Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Tā šī gada sākumā ar finanšu ministra Einara Repšes (JL) rīkojumu tika palielināta likumā noteiktā apropriācija 9 481 230 latu apmērā prognozēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu kompensācijai pašvaldībām par 2010.gada janvāri, līdz ar to programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" kopumā jau tika plānoti 16 414 057 lati.

No šiem līdzekļiem ar FM rīkojumiem ir piešķirti ministrijām 9 950 064 lati. Ņemot vērā valdības akceptētos rīkojuma projektus, pirms izskatīšanas valdībā saskaņotos rīkojuma projektus un ministriju saskaņošanai iesniegtos pieprasījumus, pieejamais līdzekļu atlikums programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" ir 5 390 208 lati.

Tomēr pamatojoties uz 16.marta valdības sēdē nolemto, jau ir paredzēts piešķirt 2 843 634 latus prognozēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu kompensācijai pašvaldībām par 2010.gada februāri, lūdzot atļauju Saeimai palielināt likumā noteikto apropriāciju programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau ziņots, ka Rīgai un Ventspilij tiks kompensēti kopumā 2,843 miljoni latu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa neizpildi februārī, šonedēļ vienojās valdība. Jau iepriekš valdība atbalstīja Finanšu ministrijas iesniegto priekšlikumu kompensēt pašvaldībām iedzīvotāju ienākuma nodokļa neizpildi janvārī, kopumā tam atvēlot 9,48 miljonus latu.

LETA jau ziņoja, ka gada pirmajos divos mēnešos valsts pamatbudžeta un speciālā budžetā izdevumi pārsnieguši ieņēmumus un valsts budžeta deficīts bijis 52,7 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvie dati par valsts budžeta izpildi.

Šā gada janvārī valsts konsolidētā budžeta finansiālais pārpalikums sasniedza 61,9 miljonus latu.

Svarīgākais