Jelgavas dome mierina iedzīvotājus- "Depo" pie pils netiks būvēts

© jelgavas dome

Šajā mēnesī plašu rezonansi ir guvusi jelgavnieku neapmierinātība ar ieceri būvēt Depo lielveikalu vienā no pilsētas skaistākajām vietām, iepretim Jelgavas pilij. Jelgavas dome vietējos iedzīvotājus steidz mierināt - iecere esot noraidīta.

"Ņemot vērā iedzīvotāju interesi un aktivitāti, Jelgavas pilsētas pašvaldība vēlreiz vērš jelgavnieku uzmanību, ka iesniegtais būvniecības ieceres pieteikums lielveikala “Depo” būvniecībai ir noraidīts un cits nav saņemts," ziņo pašvaldība.

SIA "Auras Centrs" pēc sākotnējā projekta noraidīšanas tiesā iesniedza pieteikumu pret Jelgavas pilsētas domi, kurā apstrīdēja lēmumu nesaskaņot lielveikala "Depo" izbūvi Cukura ielā, taču pēc tam pieteikumu atsauca. Šobrīd jauna būvniecības iecere Jelgavas pašvaldībā nav saņemta. Turklāt jāprecizē, ka privātīpašums, uz kura būvniecība bija paredzēta, atrodas Cukura ielā, nevis pļavā pretī Jelgavas pilij.

Ekonomika

No 2025.gada 1.janvāra Eiropas Savienības atbalsts tiks mērķēts uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām un tiks mainīts pārtikas atbalsta apjoms. To joprojām varēs saņemt ģimenes ar trūcīgas mājsaimniecības statusu un krīzes situācijā nonākušas mājsaimniecības, tostarp Ukrainas civiliedzīvotāji. Taču viens cilvēks varēs saņemt vienu pārtikas preču komplektu ceturksnī līdzšinējo 2 pārtikas preču komplektu vietā. ES atbalsts tiek nodrošināts Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.–2027. gadam ietvaros, informē Labklājības ministrija.

Svarīgākais