Nodokļu ieņēmumi tikai nedaudz atpaliek no plāna

Valsts budžetā izveidojies deficīts 432,3 miljonu latu apmērā, bet nodokļu ieņēmumi tikai par 1,2% atpaliek no plāna, liecina jaunākā Finanšu ministrijas (FM) apkopotā informācija par centrālās valdības budžeta izpildi līdz 31.augustam.

FM gan neapkopo informāciju par pašvaldību budžeta izpildi.

Šajā laika posmā budžeta nodokļu ieņēmumi bijuši 1,146 miljardi latu, kas ir 98,8% no iepriekš plānotā un šā gada budžeta grozījumos noteiktā apjoma.

Līdz 31.augustam iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi par 2,2% atpaliek no plānotā, uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi par 7,7% atpaliek no plānotā, pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi par 0,6% pārsniedz plānoto, akcīzes nodokļa ieņēmumi par 0,6% atpaliek no plāna, bet pārējo nodokļu ieņēmumi par 4,5% atpaliek no plānotā.

Nenodokļu ieņēmumi bijuši par 1,9% mazāk, nekā plānots.

Valsts ieņēmumi no maksas pakalpojumiem un citi pašu ieņēmumi šajā periodā bijuši 51,3 miljoni latu.

Ārvalstu finanšu palīdzības veidā budžetā nonākuši 432,8 miljoni lati.

Līdz ar to valsts pamatbudžeta ieņēmumi bijuši 1,878 miljardi latu. Valsts speciālā budžeta ieņēmumi bijuši 855,3 miljoni latu, bet valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi - 2,733 miljardi latu.

Valsts pamatbudžeta izdevumi bijuši 2,19 miljardi latu, valsts speciālā budžeta izdevumi bijuši 972,2 miljoni latu, bet valsts konsolidētā budžeta izdevumi - 3,16 miljardi latu. Līdz ar to 31.augustā valsts budžeta fiskālā bilance bija mīnus 432 315 576 lati.

Ekonomika

Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) ir sagatavoto Solidaritātes iemaksas likumprojektu, kas noteiks pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm un citu valstu kredītiestāžu filiālēm turpmākos trīs gadus veikt solidaritātes iemaksu.