Nodod jaunai izskatīšanai "Dinamo Rīga" un KNAB strīdu par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem

© F64

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments šodien atcēla spriedumu un nodeva jaunai izskatīšanai lietu pēc "Dinamo Rīga" pieteikuma pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) par biroja konstatētajiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, šis tiesas lēmums nav pārsūdzams.

AT spriedumu atcēla, jo uzskata, ka Administratīvā apgabaltiesa nepareizi piemērojusi tiesību normas.

2010.gada 1.oktobrī KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļa sāka pārbaudi un konstatēja, ka Rīgā publiskās vietās - sabiedriskā transporta pieturvietās un reklāmas stendos - tika izvietota vides reklāma, proti, reklāmas plakāti ar uzrakstiem "Par labu hokeju!", "Par labu Dinamo!". Iepriekš minētais sauklis bija analoģisks "Par labu Latviju!" priekšvēlēšanu aģitācijas sauklim.

Turklāt plakātos bija hokejista Sanda Ozoliņa fotogrāfijas ar hokeja kreklu, uz kura ir cipars 8, kas bija partijas deputātu kandidātu saraksta numurs 2010.gada 2.oktobra Saeimas vēlēšanās. Līdz ar to secināts, ka plakāti slēptā veidā popularizē partiju.

Pamatojoties uz pārbaudē konstatēto, KNAB 2012.gada 2.februārī nolēma, ka "Dinamo Rīga" veica priekšvēlēšanu aģitāciju par partiju, pārkāpjot Aģitācijas likumā noteikto pieļaujamo izdevumu apmēru priekšvēlēšanu aģitācijai.

Administratīvā apgabaltiesa atzina, ka ar likumā noteiktajiem reklāmas izvietošanas izdevumiem jāsaprot arī tās sagatavošanas izdevumi. Pieteicēja šādam tiesību normu tulkojumam nepiekrita, mudinot vērtēt, cik lielā mērā reklāma satur priekšvēlēšanu aģitāciju un cik - komercreklāmu.

Ekonomika

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais