400 000 eiro reģionālajām slimnīcām ņems no nesadalītās naudas ambulatorajiem pakalpojumiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Nacionālais veselības dienests (NVD) 400 000 eiro reģionālajām slimnīcām ņems no nesadalītās naudas ambulatorajiem pakalpojumiem, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Evija Štālberga.

NVD gan uzsver, ka finansējums nāk no dienesta iekšējā budžeta un, pārdalot 400 000 eiro reģionālajām slimnīcām, nevienam citam pakalpojumu sniedzējam finansējums "atņemts" netiks. Līdz šim minētā summa vēl nebija sadalīta starp ārstniecības iestādēm, bet tagad NVD ir pieņēmis lēmumu to sadalīt starp reģionālajām slimnīcām.

400 000 eiro tiks novirzīti slimnīcām, kurās lauku teritorijās tiek sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība uzņemšanas nodaļās. Līdzekļi paredzēti ambulatoru pakalpojumu nodrošināšanai uzņemšanas nodaļās.

Taujāta, kā 400 000 eiro tiks sadalīti starp reģionālajām slimnīcām un cik slimnīcas kopumā papildu finansējumu saņems, Štālberga sacīja, ka to vēl nevar pateikt, un par to varēs informēt tad, kad būs noslēdzies līdzekļu sadalījuma plānošanas process.

Jau ziņots, ka arī pēc tikšanās pagājušajā nedēļā ar Nacionālā veselības dienesta pārstāvjiem reģionālās slimnīcas līgumus ar valsti parakstīt vēl negrasās un vēlas finansējuma palielināšanas jautājumu apspriest ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

Kopumā finansējums reģionālajām slimnīcām būs par aptuveni 5% mazāks nekā pērn, kas, uz visām slimnīcām rēķinot, ir apmēram miljons eiro. Mazāks finansējums reģionālajām slimnīcām ir tādēļ, ka šogad vairāk naudas ir piešķirts trim universitātes slimnīcām Rīgā.

Svarīgākais