Komersantu konkurētspējas uzlabošanas programmā kredītos izsniegti 106,4 miljoni latu

Hipotēku bankas realizētajā Komersantu konkurētspējas uzlabošanas programmā līdz šim piešķirti 274 aizdevumi par kopējo summu 106,4 miljoni latu, un tas nozīmē, ka apgūti vairāk nekā 80 procenti piešķirto līdzekļu.

Programmas kopējie resursi šobrīd ir 128,8 miljoni latu. Programmas līdzekļus veido Ziemeļu Investīciju bankas resursi (70,2 miljoni latu), ERAF resursi (43,3 miljoni latu), kā arī Hipotēku bankas līdzekļi (15,3 miljoni latu).

Lielākās Komersantu konkurētspējas uzlabošanas programmā kreditētās nozares (no kopējā aizdevumu apjoma): elektroenerģijas ražošana (17,4%), kokapstrāde (13,3%), pārtikas un dzērienu ražošana (12%), metāla un metāla izstrādājumu ražošana (11,4%), mašīnbūve, iekārtu un ierīču ražošana (8,2%).

Lai turpinātu uzņēmēju kreditēšanu, "Hipotēku banka" programmai plāno piesaistīt arī Eiropas Investīciju bankas finansējumu.

Pērnā gada nogalē Hipotēku banka pārtrauca jaunu komerckredītu izsniegšanu un turpina kreditēšanu valsts apstiprinātu atbalsta programmu ietvaros. Jaunu komerckredītu izsniegšana pārtraukta, jo valdība jau 2009.gada novembrī apstiprināja koncepciju par "Hipotēku bankas" pārveidi par attīstības banku pakāpeniski līdz 2013.gadam. Līdz ar šo valdības lēmumu "Hipotēku banka" pārtrauca jaunu komerckredītu izsniegšanu un turpina kreditēšanu valsts apstiprinātajās atbalsta programmās, kurās kreditēti tiekot arī mazie un vidējie uzņēmēji.

Svarīgākais