Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Ievēl "Ventspils naftas" padomes un valdes vadību

Šodien publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta ārkārtas akcionāru sapulcē ievēlētā padome savā pirmajā sēdē ievēlējusi padomes priekšsēdētāju un padomes priekšsēdētāja vietniekus, kā arī iecēlusi a/s Ventspils nafta valdes priekšsēdētāju.

A/s Ventspils nafta padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Vladimirs Egers (Vladimir Egger), bet viņa vietnieku amatos - Pols Tomass (Paul Thomas) un Oļegs Stepanovs, nra.lv informēja AS "Ventspils nafta" sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja Gundega Vārpa.

V.Egeram ir gandrīz 30 gadu profesionālā pieredze dažādu plaša patēriņa preču tirdzniecības jomā, un patlaban viņš ieņem Vitol Group uzņēmuma VNT SA galvenā pārstāvja amatu Maskavā. Līdz darbam Vitol V.Egers bija Singapūrā un Pekinā (Ķīna) bāzētās sabiedrības Lukoil Asia Pacific rīkotājdirektors. Jaunais a/s Ventspils nafta padomes priekšsēdētājs strādājis arī tādos pazīstamos uzņēmumos kā Marc Rich, Metallgesellschaft, Louis Dreyfus dažādās pasaules valstīs un vairākos kontinentos. V.Egers ieguvis bakalaura grādu ekonomikā un maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Savukārt par a/s Ventspils nafta padomes priekšsēdētāja vietnieku ievēlētais P.Tomass ir Vitol Group pasaules kuģniecības vadītājs, kura vispārējā kontrolē ir visas Vitol šās jomas komerciālās, operatīvās un juridiskās nodaļas. Otrs a/s Ventspils nafta padomes priekšsēdētāja vietnieks O.Stepanovs ieņem vadošus amatus dažādu Latvijas tranzītuzņēmumu pārvaldes struktūrās: a/s SS&F Group, a/s Ventspils tirdzniecības osta, a/s Baltic Coal Terminal un a/s Ventspils Grain Terminal padomēs.

Sabiedrības valdes priekšsēdētāja amatā a/s Ventspils nafta padome iecēlusi valdes locekli Saimonu Bodiju (Simon Boddy). Valdes sastāvs paliek nemainīgs, un tajā darbu turpina arī finanšu direktors Normunds Staņēvičs un juridiskā direktore Ilva Purēna.

S.Bodijam ir vairāk nekā 30 gadu darba pieredze naftas biznesā. Pēc zinātniskā grāda matemātikā iegūšanas Oksfordas Universitātē strādājis enerģētikas kompānijā Shell un pēc tam - BP. Kopš 1989.gada S.Bodijs ir pievienojies Vitol Group, ieņemot vadošus amatus tirdzniecības, pārstrādes apgādes un ekonomiskajos jautājumos, kā arī galvenā pārstāvja amatā strādājot Vitol Maskavas birojā. S.Bodijs ir uzņēmumu grupas Vitol Tank Terminals International valdes loceklis un arī kvalificēts advokāts Apvienotajā Karalistē.

Komentējot iecelšanu amatā, S.Bodijs uzsvēra: "Esmu priecīgs par ievēlēšanu a/s Ventspils nafta valdes priekšsēdētāja amatā. Lai gan mūsu biznesa jomās saglabājas izaicinoši apstākļi, esmu pārliecināts, ka izmaiņas palīdzēs papildus pilnveidot mūsu darbību visu mūsu akcionāru interesēs."

A/s Ventspils nafta padomē ievēlēti sabiedrības lielāko akcionāru - starptautiskās korporācijas Vitol Group meitas sabiedrības Euromin Holdings (Cyprus) Limited un a/s Latvijas naftas tranzīts - izvirzītie pārstāvji. A/s Ventspils nafta padomē ievēlēti: V.Egers, P.Tomass, O.Stepanovs, Džaveds Ahmeds (Javed Ahmed), Mihails Dvoraks (Mikhail Dvorak), Rubils Jilmazs (Rubil Yilmaz), Marks Vērs (Mark Ware), Gatis Grāvītis, Mārtiņš Kvēps, Valērijs Godunovs, Aleksejs Ovods.

A/s Ventspils nafta ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitas sabiedrībās, veicinot koncerna kopējās vērtības un katras atsevišķās meitas sabiedrības vērtības pieaugumu.

A/s Ventspils nafta koncerna darbība vērsta šādos virzienos: naftas un naftas produktu pārkraušana; naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem; kuģošanas bizness.