Zatlers pareizticīgo Ziemassvētkos uzsver sabiedrības daudzveidību kā valsts lielāko bagātību

"Sabiedrības daudzveidība, tās radītās pēdas kultūrā, mākslā, cilvēku vērtībās ir katras valsts lielākā bagātība, par ko priecāties un no kā iedvesmoties," sveicot pareizticīgos un vecticībniekus Ziemassvētkos, šovakar uzrunā Latvijas Televīzijā sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Valsts pirmā persona norādīja: lai arī rietumu kristīgā baznīca un pareizticīgo un vecticībnieku baznīca Ziemassvētkus svin dažādos datumos, tomēr svētkiem ir kopīga vēsts.

"Vēsts par Dieva bērnu - Kristu -, kas sūtīts, lai veidotu mūsu pasauli labāku, lai liktu tai atjaunoties un atdzimt atkal un atkal no jauna. Tiekšanās pēc garīgākas, savstarpējās attiecībās siltākas un dvēseliski tīrākas pasaules saistās ar prieku, cerībām un ticību. Ticību mīlestībai, kas ir cilvēka visskaistākā izpausme un spēka avots," uzsvēra Zatlers.

Valsts prezidents norādīja, ka Latvija vienmēr ir bijusi zeme, kurā draudzīgi dzīvo dažādu tautību un konfesiju ļaudis. "Mēs varam lepoties ar to, ka cilvēki mūsu valstī var brīvi izvēlēties reliģisko piederību, meklējot savas ticības visdziļākos avotus," pārliecināts prezidents.

Zatlers vēlēja šajos Ziemassvētkos cerību, mīlestību un paļāvību uz sevi. "Ticība un mīlestība vajadzīga ne vien katram cilvēkam, katrai ģimenei, bet arī valstij - mums visiem kopā. Un jo īpaši tad, kad klājas grūtāk," teica prezidents.

LETA jau ziņoja, ka tradīciju teikt uzrunu arī pareizticīgo Ziemassvētkos Zatlers iedibināja pērn.

Latvijā ir vairāk nekā 350 000 pareizticīgo un vecticībnieku draudžu locekļu.