Robežsardze ietaupījusi vairākus tūkstošus latu, tikšanās reizes aizstājot ar videokonferencēm

Valsts robežsardze (VRS) pērn ietaupījusi vairākus tūkstošus latu, kopīgās tikšanās reizes dzīvē aizstājot ar videokonferencēm, pastāstīja dienesta priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars.

Saskaņā ar Garbara intervijas laikā veiktajiem aprēķiniem uz vienu klātienes tikšanos Rīgā amatpersonām no dažādām VRS struktūrvienībām jābrauc ar aptuveni desmit automašīnām. Katrs no šiem transportlīdzekļiem veic vidēji 150 kilometrus vienā virzienā, tātad, lai noorganizētu šādu tikšanos, ar visām desmit automašīnām kopumā jānobrauc apmēram 3000 kilometri, kas degvielā izmaksā ap 200 latiem.

Ņemot vērā ar videokonferencēm aizstāto sanāksmju skaitu robežsardzē, naudas summa, kas pēdējā gada laikā tādējādi ietaupīta uz degvielas rēķina, varētu sasniegt pat 10 000 latu, intervijā sacīja VRS priekšnieks, piebilstot, ka, piemēram, dienesta struktūru personāla vadības priekšnieki viens otru nav redzējuši dzīvē, jo visas viņu sanāksmes ir notikušas videokonferences veidā.

Ar videokonferencēm gan nav iespējams aizstāt pilnīgi visas sanāksmes, un dažas nākas organizēt arī klātienē. Tādas aizvadītajā gadā bijušas četras teritoriālo pārvalžu priekšnieku tikšanās reizes. "Tie jautājumi, kas jāspriež pārvalžu vadītāju līmenī, tomēr prasa dzīvāku diskusiju, jo ir virkne jautājumu, kur nepieciešama argumentācija un tieša tikšanās," skaidro Garbars.

Ekonomika

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais