"airBaltic" valde tiks ievēlēta "tuvākajā laikā"

© Scanpix

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") valdes locekļu lēmums atstāt savus amatus nebija kompānijas padomes iniciēts pasākums, tomēr jau tuvākajā laikā tikšot ievēlēta jauna valde, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "airBaltic" padomes priekšsēdētājs Vigo Legzdiņš.

Kā ziņots, "airBaltic" valdes locekļi atstājuši savus amatus valdē, jo, kā skaidroja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, aviokompānijā tiek veikta korporatīvās pārvaldības reorganizācija, kā rezultātā "airBaltic" valdes locekļi turpmāk pildīs tikai vadības izpildu funkcijas.

"Tas bija pašu valdes locekļu pieņemts lēmums, bet domāju, ka bez valdes kompānija noteikti nepaliks," viņš uzsvēra. Līdzko būšot nominēti jauni valdes locekļi, tikšot sasaukta padomes sēde un tikšot lemts par valdes iecelšanu.

Uz jautājumu, vai valdes locekļu lēmums tika saskaņots ar padomi, Legzdiņš atbildēja, ka pēdējā laikā padomes sēdes nav notikušas. "Valdes locekļi ir uzteikuši šos amatus, un tā ir katra cilvēka brīva izvēle, ieņemt amatu vai neieņemt," norādīja Legzdiņš.

"Pēc tās informācijas, kuru es esmu saņēmis no kompānijas vadītāja, tīri saimnieciski problēmas šajā brīdī "airBaltic" neradīsies, jo esot attiecīgi pilnvarotas personas, kas paraksta dokumentus, līdz ar to kompānija turpināšot darboties," sacīja Legzdiņš, norādot, ka pagaidām viņam nav pamata sacīt, ka kompānijas darbība šī lēmuma dēļ tiktu ietekmēta negatīvi.

"Domāju, ka, ņemot vērā sabiedrības uzmanību uz darba samaksas jautājumiem, droši vien kāds jutīsies apmierināts, ka ir šāds risinājums," piebilda padomes priekšsēdis.

Līdz šim valdē ievēlētās personas - valdes priekšsēdētājs un trīs valdes locekļi - vienlaikus veica uzņēmuma vadības pienākumus izpilddirektora, finanšu direktora, operāciju vadības direktora un komercdirektora amatā. Pēc reorganizācijas viņi ir pārtraukuši strādāt savos vēlētajos amatos valdē. Bertolts Fliks pēc reorganizācijas pildīs pienākumus prezidenta un izpilddirektora amatā, Mārtiņš Antonovičs - finanšu direktora amatā, Laila Odiņa - operāciju vadības direktores amatā, Tero Taskila - komercdirektora amatā.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav saņēmis "airBaltic" prezidenta un līdzīpašnieka Flika iesniegto sarakstu ar tām personām, kam aviokompānijā piemērots valsts amatpersonas statuss. VID uzskata, ka minētajā sarakstā būtu jābūt arī Flika uzvārdam, kas nozīmētu, ka viņam valsts amatpersonas deklarācija ir jāiesniedz.

Šonedēļ veiktās izmaiņas Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") valdē nevar būt iemesls, lai kompānijas prezidents un līdzīpašnieks Bertolds Fliks neiesniegtu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) uzņēmumā strādājošo valsts amatpersonu sarakstu un neiesniegtu valsts amatpersonas deklarāciju, iepriekš skaidroja VID Komunikācijas nodaļā.

Pēc administratīvās apgabaltiesas sprieduma Flika un VID strīdā par jaunieceltu valdes locekļu nedeklarēšanu VID pieprasīja lidsabiedrības vadītājam iesniegt valsts amatpersonu sarakstu grozījumus par akciju sabiedrības valdes locekļiem par periodu no 2006.gada 15.maija un attiecīgi no šī laika pieprasīja valdes locekļiem, kā arī Flikam, kurš ir lidsabiedrības valdē, iesniegt valsts amatpersonu deklarācijas.

Fliks jau ir paziņojis, ka neiesniegs deklarāciju VID, bet gan iesniegs valsts amatpersonu sarakstu.

Svarīgākais