Reorganizē ''airBaltic'' korporatīvo pārvaldību

© Scanpix

Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" tiek reorganizēta korporatīvā pārvaldība - valdes locekļi turpmāk pildīs tikai vadības izpildu funkcijas. Reorganizācijas mērķis ir nodrošināt efektīvāku pārvaldību, informē "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Līdz šim valdē ievēlētās personas - valdes priekšsēdētājs un trīs valdes locekļi - vienlaikus veica uzņēmuma vadības pienākumus izpilddirektora, finanšu direktora, operāciju vadības direktora un komercdirektora amatā. Pēc reorganizācijas viņi ir pārtraukuši strādāt savos vēlētajos amatos valdē. Bertolts Fliks pēc reorganizācijas pildīs pienākumus prezidenta un izpilddirektora amatā, Mārtiņš Antonovičs - finanšu direktora (Chief Financial Officer) amatā, Laila Odiņa - operāciju vadības direktores (Chief Operations Officer) amatā, Tero Taskila - komercdirektora (Chief Commercial Officer) amatā.

Saskaņā ar aviācijas likumiem un ES prasībām aviokompānijās ir atbildīgais vadītājs (accountable manager) - persona augstākās vadības līmenī, kas uzņemas galīgo atbildību par drošu tās operatīvo darbību. airBaltic atbildīgā vadītāja pienākumus kopš 2002.gada pilda Bertolts Fliks.

"2009.gads aviācijas industrijai nebija viegls, un arī 2010.gads būs sarežģīts. airBaltic vadībai jāstrādā mērķtiecīgi un efektīvi, turpinot aizejošā gada sekmīgos darbus. Mums ir jāvelta uzmanība biznesam, kas Latvijā nodrošina tūkstošiem darba vietu aviācijas nozarē, kā arī desmitiem tūkstošu darba vietu tūrisma sektorā kopumā. airBaltic plāno paplašināt biznesu, tādēļ nepieciešams vienkāršot pārvaldes struktūru," uzskata airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Jaunu uzņēmuma valdi nominē akcionāru pilnsapulce un ievēl airBaltic padome.

Ekonomika

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.