Ieguldīs 1 757 010 latu siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinošu tehnoloģiju attīstīšanā

Šodien valdība apstiprināja nolikumu klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansētajam projektu konkursam "Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinošu tehnoloģiju attīstīšana", kurā kopējais pieejamais finansējums ir 1 757 010 latu.

Konkursa mērķis ir veicināt siltumnīcefekta gāzu emisijas samazinošo produktu un tehnoloģiju pieejamību Latvijā, tādējādi nodrošinot siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.

Konkursā vienam projektam pieejamais finansējums būs no 30 000 līdz 150 000 latu, un tajā projektus varēs iesniegt valsts tiešās vai pastarpinātās pārvaldes iestādes, atvasinātas publiskās personas vai reģistrēti uzņēmēji.

Konkursā tiks atbalstīta tādu produktu vai tehnoloģiju, kuru ieviešana veicina siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, eksperimentālā izstrāde. Konkursā varēs piedāvāt vai nu jauna produkta vai tehnoloģijas izveidi, testēšanu un demonstrēšanu, vai arī esoša produkta vai tehnoloģijas pilnveidošanu, testēšanu un demonstrēšanu.

Tomēr netiks atbalstīta eksperimentālā izstrāde, kas ietver regulāru vai ierastu izmaiņu veikšanu produktos, ražošanas līnijās, ražošanas procesos, esošajos pakalpojumos vai citās operācijās darbības procesā, pat ja šādas izmaiņas nozīmē uzlabojumus.

Konkursu plānots izsludināt 15 darba dienu laikā pēc valdībā pieņemto noteikumu spēkā stāšanās par visu finansējumu. Savukārt apstiprinātie projekti būs jāīsteno līdz 2011.gada 1.decembrim.