Apstiprināta kārtība, kādā lauksaimniekiem atmaksā akcīzes nodokli par dīzeļdegvielu

22.decembrī Ministru kabineta (MK) sēdē tika pieņemti Finanšu ministrijas sagatavotie MK noteikumi, kas paredz grozījumus noteikumos par kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksā akcīzes nodokli par dīzeļdegvielu (gāzeļļu), kurai ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela.

Tā kā no šā gada oktobra ir piemērojama norma, kas paredz obligāto 5% biodegvielas piejaukumu (pēc tilpuma) fosilajai degvielai, Saeima jūnijā pieņēma grozījumus likumā par akcīzes nodokli. Grozījumi paredz, ka ar 2010.gada janvāri lauksaimniecības produkcijas ražotājiem akcīzes nodokli atmaksās par degvielu, uz kuru attiecas obligātais 5% biodegvielas piejaukums, pēc akcīzes nodokļa likmes, kas samazināta, ņemot vērā 5% biodegvielas piejaukumu (lai akcīzes nodokļa atmaksa nepārsniegtu samaksātā akcīzes nodokļa apjomu).

MK apstiprinātie noteikumi precizē akcīzes nodokļa atmaksas normas, ņemot vērā samaksāto akcīzes nodokli par degvielu, uz kuru attiecas obligātais 5% biodegvielas piejaukums.

Ekonomika

ASV datorprogrammatūras uzņēmums "Microsoft" paudis interesi uzsākt sarunas par mākslīgā intelekta ekselences centra izveidi Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.