Otrajā pusgadā mājsaimniecībām gāze nekļūs dārgāka

© f64

Otrajā pusgadā mājsaimniecībām dabasgāzes tarifs nemainīsies, liecina AS "Latvijas Gāze" informācija. Savukārt rūpnieciskajiem patērētājiem jūlijā tiek prognozēts neliels cena kāpums.

Kā norādīts AS "Latvijas Gāze" mājaslapā, mājsaimniecībām, kuru patēriņš ir līdz 500 kubikmetriem gāzes gadā, tarifs būs 0,82 eiro par kubikmetru. Savukārt mājsaimniecībām ar patēriņu līdz 25 000 kubikmetru dabasgāzes gadā tarifs noteikts 0,53 eiro par kubikmetru.

Jūnijā nemainīsies arī dabasgāzes tirdzniecības cena rūpnieciskajiem patērētājiem. Savukārt jūlijā tiek prognozēts neliels cenas kāpums par 2%.

Kā skaidroja "Latvijas Gāzes" pārstāvis Vinsents Makaris, dabasgāzes tarifi nav mainījušies kopš 2008.gada, bet mainās tikai tirdzniecības cena atkarībā no gāzes iepirkuma cenas. Rūpnieciskajiem patērētājiem tirdzniecības cenas izmaiņas tiek fiksētas katru mēnesi, mājsaimniecībām - reizi pusgadā.

Kā skaidroja Makaris, jūnijā rūpnieciskajiem patērētājiem cena netiks mainīta, savukārt jūlijā varētu būt 2% pieaugums visām patēriņa grupām. Kā norādīts "Latvijas Gāzes" informācijā, tirdzniecības cena jūlijā un augustā rūpnieciskajiem patērētājiem varētu būt 284,57 eiro par 1000 normālkubikmetrim gāzes.

Ekonomika

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.