Eksperti: Pagaidām pāragri teikt, ka "Maximā" uzlabojusies attieksme pret darbiniekiem

Pagaidām pāragri teikt, ka pēc Zolitūdes traģēdijas tirdzniecības uzņēmumā "Maxima" būtu uzlabojušies procesi attiecībā pret darbiniekiem, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts darba inspekcijas (VDI) vadītājs Renārs Lūsis.

Pēc viņa teiktā, uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka kopš 1.marta daudz kas ir mainīts un darbinieku situācija ir uzlabojusies, tomēr VDI vēloties sagaidīt, kad to apstiprinās arī paši "Maxima" darbinieki.

Kā pastāstīja Lūsis, VDI tuvākajā laikā plāno pabeigt izmeklēšanu saistībā ar Zolitūdes traģēdiju, kad, sabrūkot "Maxima" lielveikalam gāja bojā 54 cilvēki un vēl vairāki cieta. VDI saistībā ar šo traģēdiju izmeklē četru "Maxima" darbinieku nāves un divu darbinieku smagas satraumēšanās apstākļus.

Lūsis uzsvēra, ka šī izmeklēšana nav tikai VDI jautājums, tās laikā ir jāsadarbojas arī ar policiju. Ilgstošā lietas izskatīšana saistīta ar to, ka VDI negribētu steigties ar nesagatavotu lēmumu.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" darba algu palielināšanā un darba apstākļu uzlabošanā šogad kopumā ieguldīs 6,4 miljonus eiro, iepriekš intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" apgalvoja "Maxima Latvija" jaunā vadītāja Jeļena Kondrašova.

"Maxima Latvija" šogad paredzējusi īstenot "Pārmaiņu plānu", kura mērķis ir uzlabot darbinieku darba apstākļus, drošību veikalos un atgūt cilvēku uzticību, tā, piemēram, jau no februāra ir veiktas darba samaksas izmaiņas tirdzniecības darbiniekiem - pirmo algu pēc jaunajām likmēm darbinieki ir jau saņēmuši, stāstīja Kondrašova.

Lai uzlabotu darba apstākļus, neskaitot algas, plānots ieguldīt miljonu eiro.

Svarīgākais