Slēgs "Olimpia" otro stāvu

© publicitates

1.aprīlī rekonstrukcijas dēļ daļēji tiks slēgts iepirkšanās centra "Olimpia" otrais stāvs, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Olimpia" pārstāve Madara Zvejniece.

"Olimpia" 2.stāvā plānots izveidot 8000 kvadrātmetru lielu zonu ar aptuveni 30 "outlet" veikaliem. Jaunie veikali tiks atklāti šī gada nogalē.

"Olimpia" 2.stāva apģērbu, apavu un aksesuāru veikali strādās līdz 31.martam ieskaitot, savukārt ēdināšanas zonas restorāni un kafejnīcas, kā arī visi pārējie iepirkšanās centrā esošie veikali un pakalpojumu sniedzēji turpinās darbu arī 2.stāva rekonstrukcijas laikā.

Cik lielas investīcijas šajā projektā tiks ieguldītas un kādu zīmolu veikali tiks piedāvāti, pagaidām netiek atklāts.

Kā vēstīts, jaunā iepirkšanās centra "Olimpia" attīstības plāns paredz, ka nākamā gada nogalē iepirkšanās centrā "Olimpia" tiks atvērts pirmais "factory outlet" jeb iepirkšanās centrs ar veikaliem, kas tirgo atpazīstamu un kvalitatīvu zīmolu iepriekšējo sezonu kolekcijas "pa tiešo no ražotnēm".

Projektu attīsta "BPT", kas ir starptautisks nekustamā īpašuma pārvaldītājs Baltijā un Ziemeļvalstīs, sadarbībā ar Lielbritānijas arhitektu biroju, kas specializējies "outlet" centru attīstīšanā, un starptautiskiem ekspertiem nomnieku piesaistē.

Viens no "Olimpia" projekta partneriem Saimons Roleders norāda, ka "factory outlet" centru veiksmes priekšnosacījums ir plašas tirdzniecības telpas, liels iedzīvotāju skaits tuvumā un tas, ka apkārtnē nav citu līdzīga mēroga "outlet" centru.

Projekta attīstītāji ir pārliecināti par projekta izdošanos, jo sekmes nodrošinās jau esoša tirdzniecības centra ēka, īpašnieku iesaistīšanās projekta attīstīšanā, kā arī spēcīga vietēju un starptautisku ekspertu komanda ar lielu pieredzi mazumtirdzniecībā un "outlet" konceptu izstrādē, uzsver Roleders.

Iepirkšanās centrs "Olimpia" pieder SIA "Real Invest". SIA "Real Invest", kas līdz 2000.gadam darbojās ar nosaukumu "Projekti un konsultācijas", dibināta 1998.gadā. "Real Invest" pieder Lietuvā reģistrētajai kompānijai "BPT Optima".

Ekonomika

ASV datorprogrammatūras uzņēmums "Microsoft" paudis interesi uzsākt sarunas par mākslīgā intelekta ekselences centra izveidi Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.