Šoferi cer uz degvielas cenu kritumu

© F64 Photo Agency

Pretstatā iepriekšējiem gadiem, kad degvielas cenas dzina izmisumā ne vienu vien autobraucēju, šogad benzīns un dīzeļdegviela, pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, ir kļuvuši vidēji par 4,2 procentiem lētāki, pagājušā mēneša laikā cena sarukusi par 0,7 procentiem.

Savukārt Ekonomikas ministrijas veiktais cenu monitorings liecina, ka novembrī degvielas cenu kāpums bijis 1% ietvaros, kas arī atspoguļojas pasaules naftas cenu kāpumā šajā periodā. Arī Neatkarīgā, salīdzinot iknedēļas informāciju par cenām, secināja, ka salīdzinājumā ar novembra sākumu degvielas cenas ir nedaudz pieaugušas, un to īpaši varēja just tie autovadītāji, kuri iegādājās dīzeļdegvielu. Šim degvielas veidam nedēļas laikā cena ir kāpusi gandrīz visos benzīntankos.

Nākotnes redzējumā par degvielas cenu iespējamo kāpumu vai kritumu lielākā daļa ekonomikas ekspertu ir optimistiski noskaņota. DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš uzskata, ka atbilstoši pašreizējām naftas cenu tendencēm un tirgū valdošajām prognozēm arī nākamgad degvielai jākļūst lētākai.

Degvielas tirgotājiem šis gads nav bijis pats vieglākais, tomēr pašmāju degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums Virši A tika godināts kā viens no efektīvākajiem uzņēmumiem Latvijā. Lai gan uzņēmums nesaņēma galveno Efektīvas pārvaldības gada balvu uzņēmumu grupā, tas tikai pāris punktus atpalika no šī gada uzvarētāja Latvijas dzelzceļa.

Ekonomika

Gada inflācija eirozonā septembrī samazinājusies līdz 1,8% salīdzinājumā ar 2,2% augustā, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš 2021.gada aprīļa, liecina otrdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.