Uzņēmumi pasūtījuši 58 tonnas eiro

© Scanpix

Eiro skaidras naudas priekšpiegādei uz uzņēmuma norādīto adresi "Swedbank" līdz šīs nedēļas sākumam bija pieteikušies 2458 uzņēmumi. Kopējā pasūtītās summas svars ir 58 tonnas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankā.

"Swedbank" pagarinājusi pieteikšanos eiro priekšpiegādei uz uzņēmuma norādīto adresi līdz 27.oktobrim.

Priekšpiegādes eiro nauda uzņēmumiem ir vajadzīga, lai jau no janvāra sākuma atbilstoši likumam varētu izdot pircējiem atlikumu eiro valūtā.

Saskaņā ar "Swedbank" aplēsēm vēl aizvien ir daļa uzņēmumu, kuriem eiro nauda būs nepieciešama, taču tie vēl nav pieteikušies eiro priekšpiegādei. Uzņēmumiem ir būtiski sakārtot skaidras naudas plūsmu šī gada beigās un nākamā gada sākumā, tāpēc banka pagarinājusi pieteikšanos šim pakalpojumam līdz 27.oktobrim.

"Šis ir pats pēdējais brīdis, kad to vēl var izdarīt, jo no 1.novembra Latvijas centrālā banka jau sāk plānot nepieciešamās summas komercbankām. Tāpēc aicinu uzņēmumus nenogulēt termiņu, lai gada nogali un nākamā gada sākumu varētu izmantot, pilnvērtīgi vadot uzņēmuma procesus, nevis vairākas stundas stāvot rindās," paziņojumā medijiem norāda "Swedbank" Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs un valdes loceklis Latvijā Daniils Ruļovs. Viņš atgādina, ka eiro sākumkomplektus filiālēs varēs saņemt tikai uzņēmuma paraksttiesīgās personas.

No 2014.gada sākuma uzņēmumiem divas nedēļas būs jāapkalpo klienti divās valūtās - jāpieņem gan lati, gan eiro un naudas atlikums jāizdod tikai eiro. Tas nozīmē, ka eiro uzņēmuma kasē jābūt jau 2014.gada pirmajā dienā.

"Swedbank" sadarbībā ar Latvijas inkasācijas uzņēmumiem saviem klientiem nodrošinās priekšpiegādes eiro piegādi uz līgumā norādīto adresi. Pieteikšanās termiņš šim pakalpojumam pagarināts līdz 27.oktobrim. Skaidras naudas priekšpiegāde uz uzņēmuma norādīto adresi notiks no 10.decembra līdz 31.decembrim.

Eiro skaidras naudas priekšpiegādei "Swedbank" var pieteikties arī internetbankā, ja uzņēmums bankā tiek pārstāvēts vienpersoniski.

Jo ātrāk notiks pieteikšanās, jo tuvāk gadumijai pieteiktais eiro naudas apjoms tiks nogādāts uzņēmumam. Tas ir būtiski, jo šo naudu uzņēmums nedrīkst laist apgrozībā līdz janvārim un tā rūpīgi jānoglabā. Jo vēlāk uzņēmums naudu saņems, jo īsāku laiku tā būs jāuzglabā un jo vēlāk uzņēmuma bankas kontā būs rezervēta attiecīgā naudas summa.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais