OECD padome pieņēmusi Latvijas iestāšanās "ceļa karti"

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) padomes priekšsēdētājs vakar Ministru preizdentu Valdi Dombrovski (V) informējusi, ka tā pieņēmusi Latvijas iestāšanas "ceļa karti".

Premjers šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekudnes" apstirpināja, ka vakar viņam bijusi telefonsaruna ar padomes priekšsēdētāju, kas apsveicis viņu ar šādu padomes lēmumu.

Jau ziņots, ka šī ceļa karte iezīmēs pievienošanās plānu, nosacījumus, komitejas un instrumentus Latvijas virzībā uz OECD. Attiecīgi iestāšanās procesā Latvijai būs jāsagatavo sākotnējais iestāšanās memorands.

Bez tam iestāšanās procesā OECD gatavos padziļinātu Latvijas ekonomikas izvērtējumu, pie kura aktīvs darbs tiks uzsākts 2014.gadā.

Latviju jau apmeklēja OECD juridiskā dienesta vadītāja Nikola Bonuči, kurš bija sācis padziļinātas diskusijas par Latvijas pievienošanās procesu OECD, tādējādi uzsvērot nepieciešamību Latvijai turpināt aktīvi piedalīties OECD komiteju darbā, tādējādi apliecinot savu gatavību pilnvērtīgai pārstāvībai OECD.

Svarīgākais