Rīgā jaunos "iPhone" tirgo divreiz dārgāk nekā Lielbritānijā

© Scanpix

Datorveikals "Capital" ir uzsācis "iPhone" jaunāko viedtālruņu "iPhone 5S" un "iPhone 5C" tirdzniecību, biznesa portālam "Nozare.lv" ziņo uzņēmuma "Apple" produkcijas pārdošanas speciālists Hardijs Sametis.

"Capital" mājaslapā vakar bija redzams, ka pārdošanā ir abu jauno telefonu 16 gigabaitu (GB) versijas un no krāsām "5C" ir pieejams baltā noformējumā, bet "5S" - melnā. Ierīču cena bija 699 lati par "iPhone 5S" un 579 lati par "5C". Pašlaik ir redzams, ka "5S" 16GB versija vairs pārdošanā nav redzama, bet tās vietā par 869 latiem ir iespējams iegādāties attiecīgā modeļa 64GB versiju. Kā jau ziņots, tehnoloģiju portāla "Wired" eksperti secināja, ka visvērtīgākais "iPhone" ir 32GB "5S".

Sametis biznesa portālam ziņoja, ka nākamo otrdien ir gaidāma jaunā telefonu partija, kur būšot arī "iPhone 5C" zaļās un sarkanās versijas. Par gaidāmās partijas modeļu atmiņas ietilpību pārdošanas speciālists komentēt atturējās.

Pārlūkojot Latvijas lielākos tehnoloģiju portālus, "Nozare.lv" novēroja, ka cilvēku atsauksmes par jauno "iPhone" ir diezgan negatīvas ar uzsvaru uz augstajām cenām, ko daudzi salīdzina ar "Apple Store" Lielbritānijas mājaslapā norādītajām cenām, kas ir ievērojami zemākas par tām, ko pašlaik piedāvā "Capital". "iPhone 5C" 16GB versija šajā veikalā maksā 469 mārciņas (aptuveni 392 latus), kas ir apmēram uz pusi lētāk nekā "Capital" piedāvājums.

AS "Capital" dibināts 1992.gadā. "Capital" 2011.gadā strādāja ar 13,36 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 24,4% vairāk nekā 2010.gadā, kad tas bija 10,74 miljoni latu, liecina SIA "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 93 758 lati, nedaudz pārsniedzot 2010.gada līmeni, kad šis rādītājs bija 91 630 lati.

Uzņēmums norāda, ka tas no datortehnikas komplektēšanas uzņēmuma kļuvis par vienu no lielākajām datortehnikas firmām Latvijā ar savu ražotni, veikalu tīklu, augstas kvalitātes servisu un telekomunikāciju risinājumu projektēšanas, realizēšanas un uzturēšanas pakalpojumu piedāvājumu.

Uzņēmumā tiek ražoti klēpjdatori "Gauja" un galda datori "Neo".