Norvēģijas investoru forumā "Seed Forum" Rīgā investorus meklēs arī četri Latvijas uzņēmumi

8.decembrī Hotel Bergs Stikla zālē (Elizabetes iela 83/85) plkst.9.30 sāksies nu jau tradicionālais Norvēģijas investoru forums "Seed Forum", kura norisi Latvijā atbalsta DnB NORD Banka. Tā ietvaros investori tiksies ar deviņiem iepriekš atlasītiem uzņēmumiem ar mērķi veidot noderīgus biznesa kontaktus un iespējamu nākotnes sadarbību.

Minēto uzņēmumu vidū šogad ir četri Latvijas uzņēmumi: A&A projects, kas piedāvā energoefektīvu tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu uzņēmumos; N.Lazdins & Partners, kas izstrādājis un piedāvā ieviest tirgū mūsdienīgu mobilu mutes higiēnas komplektu ikdienas lietošanai; EHT Dizains, kas piedāvā īpašu kabīņu uzstādīšanu smēķētājiem, nodrošinot, ka netiek bojāta blakus esošo nesmēķētāju veselība; VIO 7, kas izstrādājuši un profesionāļiem piedāvā augstas klases septiņu stīgu elektriskās vijoles ar īpaši labu skaņas kvalitāti.

Foruma priekšatlasē piedalījās 19 uzņēmumi no visas Latvijas, no kuriem tika izvēlēti šie četri, pamatojot izvēli ar inovatīvām un ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mērogā perspektīvām idejām, kuru attīstībā varētu būt gatavi ieguldīt arī ārvalstu investori. "Seed Forum" laikā minētie uzņēmumi tiksies ar konkrētiem investoriem, riska fondu un ieguldījumu sabiedrību pārstāvjiem, kas vēlas paplašināt savu biznesu starptautiskā līmenī. Būtiski, ka dalība forumā ir bez maksas.

Forumu atklās Norvēģijas vēstnieks Latvijā Jans Grevstads (Jan Grevstad). Dalībniekus uzrunās arī DnB NORD Bankas viceprezidents Jānis Teteris, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Investīciju projektu departamenta direktors Māris Ēlerts, Valmieras biznesa inkubatora projektu vadītāja Ilze Krieviņa un starptautiskā biznesa kontaktu centra "Runway International" direktore Diāna Ieleja.

"Seed Forum" investoru foruma ideja radās pirms sešiem gadiem Norvēģijā, un kopš tā laika biznesa kontaktu forumi regulāri tiek rīkoti dažādās pasaules valstīs. "Seed Forum" ietvaros 17 valstīs ik gadu notiek vairāk nekā 40 investoru kontaktu apmaiņas forumu, kuros savas biznesa idejas prezentē un ieguldītāju interesi cenšas piesaistīt aptuveni 200 kompāniju. Latvijā šāds forums tradicionāli notiek divas reizes gadā.

Foruma mērķis ir atklāt investīciju iespējas globālajā tirgū, piedāvājot visdažādākās ieguldījumu iespējas, tostarp arī "sēklas investīcijas" (seed investment) un līdzekļu piešķiršanu riska kapitāla attīstīšanai.

"Seed Forum" kalpo kā komunikācijas platforma starp uzņēmumiem un potenciālajiem investoriem, ļaujot uzņēmējiem sniegt informāciju par savu darbību un tādējādi meklējot reālus sadarbības partnerus.