Atklās jauno "Pure Chocolate" fabriku "Viktorija"

Šokolādes trifeļu ražotājs SIA "Pure Chocolate" šodien Pūres pagastā atvērs jauno rūpnīcu "Viktorija", kurā investēti trīs miljoni latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pēteris Žimants.

Jau iepriekš intervijā "Nozare.lv" viņš norādīja, ka rūpnīca bija nepieciešama, jo pieprasījums pēc šokolādes trifelēm ir ļoti audzis.

"Kopumā iecerēts šogad saražot vismaz 220 tonnas šokolādes izstrādājumu. Plānots, ka 80% produkcijas būs šokolādes trifeles ar augļu ogu pildījumu, bet 20% - citi produkcijas veidi, kurus pagaidām neatklāšu," sacīja Žimants.

Savukārt, taujāts par prognozējamo šā gada apgrozījumu, viņš norādīja, ka patlaban uzņēmums jau sasniedzis 800 000 latu rādītāju, tikmēr nākamajā gadā plānots apgrozījumu dubultot.

"Kopumā šo gadu esam definējuši kā investīciju gadu, jo atveram jaunu ražotni un papildus ieguldītajiem trim miljoniem latu bija nepieciešamas papildu investīcijas. Savukārt nākamajam gadam jābūt izrāviena gadam ar labākiem rezultātiem, kad apgrozījumam jābūt dubultotam, tātad sasniedzot piecus miljonus eiro (3,5 miljoni latu). Pamats tam ir, jo visi svarīgākie tirgi apzināti un, pateicoties jaunajai rūpnīcai, ražosim daudzveidīgāku produkcijas klāstu, kas ir interesanti attiecīgajiem tirgiem," norādīja uzņēmējs.