LVRTC: neviens uzņēmuma vadītājs nebrauks ar "golfiņu"

Neviens uzņēmuma vadītājs nebrauks ar "golfiņu", turklāt arī valsts kontroliere pārvietojas ar vērā ņemamu spēkratu, komentējot to, ka 791 Ls mēnesī tērēti par auto īri valdes priekšsēdētājam, skaidro LVRTC, raksta "db.lv".

Lai izraudzītos automašīnu uzņēmuma valdes priekšsēdētājam, LVRTC bija izsludinājis attiecīgu iepirkumu, kura rezultātā tika pieņemts šāds lēmums. Turklāt tas darīts uz īstermiņa nosacījumiem, piebilda LVRTC.

Miljons latu prēmijās, 791 lati mēnesī par auto īri valdes priekšsēdētājam un apmaksāti braucieni ģimenei uz siltajām zemēm – tāda aina paveras VK revīzijas ziņojumā par LVRTC, laikā kad to vadīja Lauris Dripe.

Tā kā uzņēmuma darbības specifika ir tāda, ka uzņēmuma darbinieku individuālais ieguldījums kopējo saimnieciskās darbības ieņēmumu veicināšanā nav objektīvi novērtējams, uzņēmuma vadībai ir jādomā par to, kā motivēt darbiniekus, tādēļ minētā prēmiju sistēma tika izraudzīta kā piemērotākā esošajiem apstākļiem un darbības specifikai.

Salīdzinošais pētījums par kopējo atalgojumu telekomunikāciju nozarē 2007. un 2008. gadā liecina, ka LVRTC vidējais atalgojums šajā laikposmā bija stipri zemāks nekā citiem vadošajiem nozares uzņēmumiem, līdz ar to prēmiju izmaksa bija tikai likumsakarīgs veids, kā stimulēt un noturēt labākos darbiniekus.

Svarīgākais