Būvniecības apjoms pirmajā pusgadā audzis par 6,5%

Šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo pusgadu, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 6,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tai skaitā ēku būvniecības apjoms palielinājās par 6,8%, inženierbūvju būvniecība - par 6,3%.

Otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 1,9%, bet, salīdzinot ar otro ceturksni gadu iepriekš, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 5,3%.

Tai skaitā ēku būvniecības apjoms samazinājās par 4,6%, bet inženierbūvju būvniecības apjoms palielinājās par 5,8%.

2013.gada otrajā ceturksnī būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 257,6 miljoni latu.

Otrajā ceturksnī, salīdzinot ar otro ceturksni gadu iepriekš, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 5,3%.

Ēku būvniecības apjoms palielinājās par 2,3%, tai skaitā dzīvojamo māju būvniecība palielinājās par 44,1% un administratīvo ēku būvniecība pieauga 2,5 reizes.

Inženierbūvju produkcija, salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, pieauga par 7,5%, un tam par iemeslu bija būtisks produkcijas apjoma palielinājums maģistrālo cauruļvadu, spēka un komunikācijas līniju būvniecībā divas reizes, kā arī ostu būvniecībā 2,3 reizes.

Jau ziņots, ka šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2012.gada ceturto ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 1,4%. Tai skaitā ēku būvniecības apjoms pirmajā ceturksnī audzis par 4%, bet inženierbūvju būvniecības apjoms samazinājās par 2,4%.

Šī gada 1.ceturksnī būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 142,8 miljoni latu.

Pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni gadu iepriekš, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 9,8%.

Ekonomika

Pieaugot ēdienu un preču piegādes platformu “Wolt” un “Bolt Food” darbības apjomam un kurjeru skaitam Latvijā, sabiedrībā pieaugušas arī bažas par to, vai tiek ievērotas visas higiēnas prasībām un vai tiešām pirms vakariņošanas maltīti nav nogaršojis jau kāds cits. Vairāk par pakalpojumu kvalitātes un drošības kontroli devās noskaidrot TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais