"Rimi Latvia" pagājušā gada bijusi peļņa - 8,950 miljoni latu

Mazumtirdzniecības kompānijas "Rimi Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 443,326 miljonus latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir par 6,3% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad koncerna apgrozījums bija 417,161 miljons latu.

Kompānijas peļņa pērn pieaugusi par 45% - no 6,132 miljoniem latu 2011.gadā līdz 8,950 miljoniem latu pērn.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Rimi Latvia" pārstāve Laura Podskočija, finanšu rādītāju izaugsmes pamatā ir Latvijas ekonomikas augšupeja, iedzīvotāju pirktspējas pieaugums, kā arī mērķtiecīgs darbs uzņēmuma piedāvājuma stiprināšanā.

Tāpat peļņas un apgrozījuma pieaugumu sekmējuši jaunie un rekonstruētie veikali Rīgā, Daugavpilī, Salaspilī, Ventspilī un Tukumā.

"Esam veiksmīgi uzlabojuši uzņēmuma rentabilitāti, kuras pamatā ir zudumu un izmaksu kontrole, kā arī dažādi efektivizācijas pasākumi. Esam arī definējuši panākumu formulu - "cena, kvalitāte un attieksme". Tāpat veikalos piedāvājam akcijas cenas vairāk nekā 1000 precēm, kā arī īstenojam cenu samazināšanas programmu "Cena lejā", samazinot regulārās cenas virknei preču grupu. Kvalitātes standarti un cenas attiecība uzskatāmi materializējusies arī "Rimi" privātās preču zīmes produktos," norādīja veikalu pārstāve.

2013.gadā "Rimi Latvia" plāno turpināt lielveikalu tīkla modernizāciju, tālāk attīstīt privāto preču zīmju produktu klāstu, kā arī koncentrēties uz pircēju lojalitātes veicināšanu. Šo pasākumu rezultātā "Rimi Latvia" cer nostiprināt savas pozīcijas Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības tirgū.

2012.gadu "Rimi Latvia" noslēdza ar 114 veikaliem, no kuriem 20 bija hipermārketi, 35 lielveikali un 59 zemo cenu veikali.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, SIA "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gadā, bet reāla darbība sākta 1996.gadā, kad atvērts pirmais pēc labākajām Eiropas tradīcijām veidotais lielveikals Latvijā.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir vairāk nekā 10,34 miljoni latu. Kā darbības veids minēta mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos.

Ekonomika

Seniori šonedēļ sāk saņemt indeksētās pensijas, un šogad vecuma pensiju indeksācijā ir piemēroti dažādi indeksi, kas atkarīgi no cilvēka uzkrātā apdrošināšanas stāža. Jo lielāks apdrošināšanas stāžs, jo lielāks indekss tiks piemērots un lielāku vecuma pensijas pieaugumu cilvēks sagaidīs.

Svarīgākais