Latvijas Bankas zīmīgās sakritības

© F64

Nosaukumam «Latvijas Banka» piemīt skaitļa 4 vibrācijas. Tas nozīmē, ka Latvijas centrālā banka ietur konservatīvu stilu un grūti pielāgojas straujām izmaiņām, tāpēc dinamisku attīstību no tās gaidīt nevajag.

 Valsts no bankas, iespējams, dažreiz tomēr gaida enerģiskāku, ātrāku rīcību un rezultātu, bet bankai tas nav nepieciešams. Tā notur lēnu, mierīgu, stabilu tempu. Naudas krātuvei šā skaitļa vibrācijas ir ideāli piemērotas. Četriniekam ir svarīga stabilitāte, tāpēc mūsu lats ir drošībā. Turklāt skaitlis 4 simbolizē ārpus laika un telpas pastāvošu stabilitāti. Varētu teikt, ka šādā nozīmē Četrinieks ir nemirstīgs. Ja kāds iesēžas šā skaitļa vibrācijas saturošas organizācijas vadības krēslā, tad viņš ir gandrīz mūžīgs, ja vien pats neizdomā mainīt darbības lauciņu. Ja atminamies, tāds bija iepriekšējais Latvijas Bankas prezidents Einars Repše, kurš šo labi apmaksāto sēdekli pēc diezgan daudziem darba gadiem pats nomainīja pret premjera salīdzinoši cieto koka beņķīti.

Četriniekam patīk kārtība, bet tas ir grūti pārvaldāms. Tik tiešām, ne visiem politiķiem vai ekspertiem ir tīkama Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča konsekventā lata aizstāvība un kurss uz eiro ieviešanu. Un neviens viņa viedokli nav spējis ne sašķobīt, ne mainīt.

Vēdiskajā kultūrā Četrinieks simbolizē čūskas pārcirsto apakšdaļu. Zīmīgi, ka arī Latvijas Bankas ēkas noformējumā ir iekļauts čūskas simbols. Tātad gan Latvijas Bankas nosaukumā, gan ēkas noformējumā ir iekļauts čūskas simbols, un nākamais – 2013. – gads Austrumu kultūrā ir Čūskas gads. Numerologs un astrologs Kristaps Baņķis saka – tieši nākamgad Latvijas Banka nāks klajā ar kaut ko kardinālu un būtisku. «Šis būs finanšu laiks,» viņš norāda.

Protams, nākamgad ir pēdējais laiks skaļi runāt par eiro ieviešanu Latvijā, ja Latvija vēlas 20014. gadā pievienoties eirozonai. «Tā arī notiek – kad vairs nav izejas, tad Četrinieks nosaka toni. Kad runā visi, tad Četrinieks nelien ārā,» komentē Kristaps Baņķis.

Svarīgākais