Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Citi raksti

SUNS vai KAĶIS? .... esam suņu cilvēku valsts

© Publicitātes foto

Mēnesi ilgās, draudzīgās Vislatvijas balsošanas sacensībās “Suns vai kaķis?”, ko uzsāka mājdzīvnieku barības zīmoli “Whiskas” un “Pedigree”, ar balsojumu 49,8% pret 50,2%, ir atklājies, ka mēs esam suņu cilvēku valsts. Balsošanas mērķis bija mudināt cilvēkus iestāties par dzīvnieku labturību un drošību. Tie ir arī galvenie Starptautiskās dzīvnieku aizsardzības dienas mērķi, kas 4.oktobrī tika atzīmēta visā pasaulē.

No 31. augusta līdz 3. oktobra pusnaktij īpašā balsošanas platformā sunsvaikakis.lv norisinājās balsošanas sacensības “Suns vai kaķis?”. Balsošanas rezultāti rāda, ka 49,8% balsu saņemtas par kaķiem, bet 50,2% - par labu suņiem.

Skaiste Sruogaite, “Mars” Korporatīvās komunikācijas direktore Baltijas, Balkānu un Adrijas jūras valstīs: “Balsošanas sacensības norisinājās visās Baltijas valstīs vienlaikus, kopskaitā savācot vairāk nekā 150 000 balsu. Tas skaidri parāda, cik daudz cilvēku iestājas par mūsu kopīgajām vērtībām - dzīvnieku labturību un drošību. Gan kaķi, gan suņi ir lieliski mājdzīvnieki, un mēs apbrīnojam cilvēkus, kuri sniedz viņiem mājas, pienācīgu aprūpi un mīlestību. Atzīmējot Starptautisko dzīvnieku aizsardzības dienu, mēs ziedosim 7 tonnas mājdzīvnieku barības dzīvnieku patversmēm visā Latvijā. Līdzīgs ziedojuma apjoms nonāks arī dzīvnieku patversmēs Lietuvā un Igaunijā. Visi ziedojumi tiks nogādāti nākamo nedēļu laikā.”

Astrīda Kārkliņa, patversmes “Labās mājas” vadītāja, norāda, ka ar šo aktivitāti mēs esam parādījuši sabiedrībai, cik nozīmīgu lomu mūsu dzīvē ieņem mājdzīvnieki, un, ka suns nav tikai sargs, bet kaķis nav rotaļlieta - viņi ir mūsu draugi, pret kuriem jāizturas kā pret ģimenes locekļiem.

“Katru gadu dzīvnieku patversmēs Latvijā mitinās apmēram 10 000 pamestu mājdzīvnieku. Tas ir milzīgs skaitlis, kas nozīmē, ka darbs pie mūsu sabiedrības atbildības sajūtas un izpratnes par dzīvnieku labturību, ir process, kas jāturpina. Vēsturiski patversmes uzņēma savā aprūpē dzīvniekus, kuru īpašnieki bija aizgājuši mūžībā vai kuriem bija nopietni iemesli, kāpēc viņi nevar turpināt uzņemties rūpes par mājdzīvnieku. Diemžēl šobrīd mēs redzam daudz mājdzīvnieku īpašnieku, kuriem trūkst atbildības, zināšanu un empātijas. Tam ir jāmainās, lai turpmāk mēs varētu kļūt par labāku sabiedrību mūsu četrkājainajiem draugiem. Vienlaikus mēs esam ļoti pateicīgi par ziedojumu, kas mums palīdzēs pabarot patversmes dzīvniekus apmēram 4 mēnešus. Tā kā mājdzīvnieku barības krājumi būs piepildījuši mūsu patversmes telpas, mēs aicinām cilvēkus koncentrēties uz citām iespējām mums palīdzēt - brīvprātīgo darbu, finansiālo palīdzību utt.,” norāda A. Kārkliņa.

Lai paziņotu balsošanas konkursa “Suns vai kaķis?” rezultātus, 4.oktobrī dzīvnieku patversmē “Labās mājas” pulcējās mūziķe Agnese Rakovska, mūziķis Jānis Krīvēns, kā arī sociālo mediju satura veidotāja Evelīna Pārkere. Viņiem bija iespēja uzzināt vairāk par patversmes darbību, kā arī socializēt mājdzīvniekus, kas tur šobrīd mīt.

A.Rakovska norāda, ka ir patiesi priecīga par pieredzi, ko ir guvusi šo sacensību laikā: “Draudzība uzvar! Un es ticu gan kaķu, gan suņu īpašniekiem - kopā mēs varam iedvesmot vēl vairāk cilvēku būt atbildīgiem un patiesiem dzīvnieku draugiem!”. Tikmēr E. Bāliņš ir pozitīvi pārsteigts par sacensību laikā saņemto balsu skaitu: “Vai tas ir iespējams, ka kaķi un suņi naktīs ir balsojuši par sevi? Katrā ziņā zaudētāju nav - mēs visi esam uzvarētāji! Es uzskatu, ka gan mājdzīvnieki mājās, gan patversmēs visā Latvijā, ir ļoti pateicīgi par šo cēlo žestu.”

Tuvākajās nedēļās dzīvnieku patversmes Latvijā, proti, “Ulubele”, “Labās mājas”, Slokas dzīvnieku patversme, Jelgavas dzīvnieku patversme, biedrības “Pūkainis.lv”, “Liberta”, “Ar sirdi delnā”, kopumā saņems 7 tonnas “Whiskas” un “Pedigree” mājdzīvnieku barības.