Daudzveidīgi un īpaši aromātiski salāti ir rudens priekšrocība. Ēdienkartē vēl gribas saglabāt vasaras atspirdzinošo svaigumu un vieglumu, bet vienlaikus rodas vēlme arī pēc kaut kā sātīgāka. Gribas arī nedaudz atkāpties no klasiskajām receptēm. Laba iespēja, kā to izdarīt, ir jauna veida salātu mērces, kuru būtiska sastāvdaļa ir kvalitatīva augu eļļa, ko cilvēki nereti izvēlas kā veselīgāku alternatīvu krējumam un majonēzei. Šoruden par daudzveidīgām eļļas šķirnēm parūpējies Latvijas ražotājs - SIA Iecavnieks, piedāvājot rapšu eļļu ar sinepju, citronu un koriandra, seleriju, ķiploku un pat apelsīnu aromātu. Liekot tās lietā, salāti iegūst jaunas nianses, un, ja gadās, ka mājās nav sastāvdaļu, kas piešķirtu ēdienam attiecīgo garšu, šo problēmu var atrisināt īstās eļļas izvēle.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: kāpostus sarīvē, pārkaisa ar sāli un nedaudz saspaida; papriku sagriež strēmelītēs, gurķus - ripiņās, visu liek bļodā, pievieno zaļumus un sajauc; samaisa eļļu, etiķi, cukuru un sāli, iegūto maisījumu pārlej salātiem, sajauc, liek salātu traukā, rotā ar dzērvenēm.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: baklažānu sagriež gareniskās strēmelītēs, apkaisa ar sāli un atstāj uz pusstundu; sīpolu sagriež ripiņās, pētersīļus smalki sakapā, ķiploka daiviņu izspiež spiedē, notīrītu burkānu sarīvē ar sakņu rīvi, papriku un tomātu sagriež salmiņos. Pannā uzkarsē eļļu, uz vidējas uguns tajā maisot apcep baklažānus (7-9 minūtes), liek bļodā, atdzesē, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, uz vienu diennakti novieto ledusskapī.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: makaronus izvāra, neļaujot tiem izjukt, atdzesē aukstā ūdenī, notecina, nosusina; Ķīnas kāpostu smalki sagriež, tomātus un gurķi sagriež kubiņos; olas dzeltenumu sajauc ar eļļu, citronu sulu, pipariem, sāli un cukuru; salātu traukā liek makaronus, pārliek ar dārzeņiem, pārlej ar sagatavoto mērci.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: rīsus izvāra, notecina un atdzesē; riekstus viegli apgrauzdē uz sausas pannas; sīpolu un papriku sīki sagriež, sajauc ar rīsiem un zaļumiem, pievieno sāli; sajauc eļļu ar citronu sulu, visas sastāvdaļas uzmanīgi samaisa.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: tomātus griež šķēlītēs un kopā ar rukolu kārto traukā, uzkaisa sāli, piparus un sadrupinātu sieru, pārslacina ar eļļu un pārkaisa ar granātābolu sēkliņām.
Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Iecavnieks