Kāds būs tavs jaunais gads?

© F64 Photo Agency

Numeroloģijā aprēķiniem, kas saistīti ar cilvēka dzīvi, izmanto deviņu gadu ciklu. Savu­kārt to iedala trīs stadijās, un katrai no tām ir savi atslēgas vārdi: 1.–3. gads = sākt, at­tīstīt; 2.–6. gads = uzcelt, izaudzēt, nostiprināt; 7.–9. gads = sasniegt, pabeigt, integ­rēt.

De­vi­ņu ga­du cikls ļauj no­vēr­tēt, ko sa­snie­dzāt un uz ko vē­lams tiek­ties, kad pie­brem­zēt, bet kad ie­plā­not il­gā­ku at­pū­tu vai se­vis pa­lu­ti­nā­ša­nu, kad būs jā­strā­dā kā vēr­sim un kad va­rēs plūkt sa­va dar­ba aug­ļus.

In­di­vi­du­ālā ga­da skait­lis ir kā sav­da­bī­ga ce­ļa zī­me, kas in­for­mē par bīs­ta­miem un kra­siem pa­grie­zie­niem vai in­te­re­san­tiem «pit­sto­piem» vie­na ka­len­dā­rā ga­da lai­kā.

In­di­vi­du­ālais gads sā­kas jan­vā­rī un bei­dzas de­cem­brī.

KĀ AP­RĒ­ĶI­NĀT

Dzim­ša­nas da­tums, mē­ne­sis un kon­krē­tā ka­len­dā­rā (ne­vis dzim­ša­nas!) ga­da skait­lis jā­re­du­cē līdz vien­ci­pa­ra skait­lim. Ja re­zul­tāts ir 11 vai 22, tad šos skait­ļus ne­re­du­cē.

Pie­mērs:

Cil­vēks, kurš dzi­mis 29. jū­ni­jā, vē­las no­teikt sa­vu in­di­vi­du­ālā ga­da skait­li 2014. ga­dam. Jā­veic šā­das dar­bī­bas:

1. Dzim­ša­nas mē­ne­sis: jū­nijs = 6

2. Dzim­ša­nas die­na: 29=2+9=11

3. Ka­len­dā­rais gads: 2014=2+1+4=7

4. Sum­mē­jam dzim­ša­nas die­nas, mē­ne­ša un ka­len­dā­rā ga­da re­zul­tā­tus: 6+11+7=24

5. Ie­priekš ie­gū­to re­zul­tā­tu re­du­cē­jam līdz vien­ci­pa­ra skait­lim 2+4=6

Tā­tad 29. jū­ni­jā dzi­mu­ša­jiem 2014. gads būs vi­ņu 6. in­di­vi­du­ālais gads.

Pie­mērs:

Cil­vēks, kurš dzi­mis 27. feb­ru­ārī, un vē­las no­teikt sa­vu in­di­vi­du­ālā ga­da skait­li 2015. ga­dam:

1. Dzim­ša­nas mē­ne­sis: feb­ru­āris = 2.

2. Dzim­ša­nas die­na: 27=2+7=9

3. Ka­len­dā­rais gads: 2015=2+1+5=8

4. Sum­mē­jam dzim­ša­nas die­nas, mē­ne­ša un ka­len­dā­rā ga­da re­zul­tā­tus: 2+9+8=19

5. Re­du­cē­jam līdz vien­ci­pa­ra skait­lim 1+9=10=1+0=1

Tā­tad 27. feb­ru­ārī dzi­mu­ša­jiem 2015. gads būs vi­ņu 1. in­di­vi­du­ālais gads.

IN­DI­VI­DU­ĀLĀ GA­DA SKAID­RO­JU­MI

1.

Jauns sā­kums. Pie­nā­cis brī­dis iz­do­māt, ko vē­la­ties da­rīt turp­mā­kos de­vi­ņus ga­dus, no­teikt il­gā­kā lai­ka pos­mā sa­snie­dza­mus un lie­lus mēr­ķus. Ja jū­tat, ka dzī­vē kaut kas ne­iet, kā gri­bē­tos, esat no­vir­zī­jies no kur­sa, tad šis ir laiks, kad va­rat sa­vai dzī­vei pie­šķirt jaun­u vir­zie­nu. Ve­cos šab­lo­nus pie ma­las, do­mā­jiet pa jaun­am! Šis ir ide­āls laiks, lai sper­tu lie­lu so­li uz priekš­u. Ja ie­priekš bi­ja bail ris­kēt un uz­sākt kaut ko jaun­u, mē­ģi­niet ta­gad! Šis gads ļauj pa­teikt pa­gāt­nei ar­die­vas. Va­rat uz­sākt pro­jek­tus, ku­ru īs­te­no­ša­nai va­ja­dzēs vai­rā­kus ga­dus (pie­mē­ram, mā­cī­bas augst­sko­lā), jo ce­ļā uz mēr­ķi būs ma­zāk šķēr­šļu.

1. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā cil­vē­ki daž­kārt mēdz jus­ties ne­sa­pras­ti, nā­kot­ne vi­ņus bie­dē, jo sā­kat iz­rau­ties no ie­ras­tās vi­des. Ie­spē­jams, uz­reiz būs grū­ti sa­prast, kurp tad jaun­ajam ce­ļam va­ja­dzē­tu vest. Ja tā, tad skaid­rī­ba var ie­stā­ties ga­da ot­ra­jā pus­ē.

2.

Ie­priek­šē­jā ga­dā cil­vēks vai­rāk «ra­kā­jās» se­vī, bet nu va­jag sa­prast un pie­ņemt, kā­das ro­be­žas no­sprauž ap­kār­tē­jā vi­de – cil­vē­ki, no­ti­ku­mi utt. Pro­ti, kā­das ir ie­spē­jas īs­te­not sa­vus mēr­ķus. Tā­pēc var iz­just ne­ap­mie­ri­nā­tī­bu un vil­ša­nos, jo gri­bas, lai viss no­tiek ātr­āk. To­mēr jā­at­ce­ras, ka ie­priek­šē­jā ga­dā sāk­tie pro­jek­ti vēl at­ro­das «auti­ņos», tā­lab ir vērts sa­prast un pie­ņemt, ka viens ne vien­mēr būs ka­ro­tājs. Ja ro­das grū­tī­bas, ar tām var ak­li cī­nī­ties, bet var mek­lēt pa­lī­dzī­bu un pie­lā­go­ties si­tu­āci­jai. Un ti­kai tad sākt mek­lēt iz­eju no grū­tī­bām. Ar pie­ri sie­nā skriet glu­ži vien­kār­ši nav prā­tī­gi.

Ja esat pār­mē­rī­gi paš­kri­tisks vai sā­pī­gi uz­tve­rat kri­ti­ku, tad ša­jā ga­dā va­rē­tu ras­ties grū­tī­bas no­ti­cēt sa­viem spē­kiem. To­mēr pēk­šņi var at­klā­ties ci­ti ce­ļi un ie­spē­jas pro­jek­tu īs­te­no­ša­nai, tā­pēc acis jā­tur va­ļā.

Šis gads var ie­mā­cīt sa­dar­bo­ties, būt elas­tī­giem, pie­lā­go­ties. Tas ir lab­vē­līgs kon­tak­tu di­bi­nā­ša­nai. Būs vieg­lāk ie­pa­zī­ties! Šis ir īs­tais laiks ro­man­ti­kai un mī­les­tī­bai. 2. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā cil­vē­ki bie­ži ap­pre­cas.

3.

Ļau­jiet iz­paus­ties sa­vam ra­do­šu­mam un ra­diet dzī­ves­prie­ku! Ie­stā­jo­ties šim ga­dam, ne­re­ti šķiet, ka no ple­ciem no­vē­lies kalns. Sprie­dze pa­zūd, ener­ģi­ja un dzī­ves­prieks at­grie­žas. Tas, par ko do­mā­jāt, ka­lāt plā­nus, nu lau­žas uz ār­u. Var pa­lie­li­nā­ties ie­nā­ku­mi.

Dzī­ve šķie­ta­mi kļūst ātr­āka, viss no­tiek. Cil­vē­ki sāk mek­lēt vei­du, kā iz­paus­ties – var­būt uz­rak­sta dze­jo­li vai lu­gu, sāk glez­not, vi­ņiem ro­das in­te­re­se par te­āt­ri, iz­stā­dēm... Ja vai­rā­kus ga­dus ti­kai do­mā­jāt par to, cik ļo­ti gri­bē­tos ie­mā­cī­ties ap­glez­not zī­du, tad ta­gad da­riet to, ne­vis ti­kai prā­to­jiet!

Ša­jā lai­kā var pa­pla­ši­nāt ne ti­kai per­so­nī­gos, bet arī lie­tiš­ķos kon­tak­tus. Arī ša­jā ga­dā ro­man­ti­ka var pa­da­rīt dzī­vi vieg­lā­ku, krā­sai­nā­ku, skais­tā­ku un in­te­re­san­tā­ku. Jā­zi­na ti­kai mērs, jo trij­nie­ciņš var aiz­vest arī ne­ce­ļos.

Ja viss no­tiek tik vieg­li un rai­ti, var ras­ties vēl­me ie­sais­tī­ties dau­dzos pro­jek­tos, tā­pēc sva­rī­gi sa­gla­bāt skaid­ro, ra­ci­onā­lo prā­tu un iz­vēr­tēt, vai ie­sāk­to būs pa spē­kam īs­te­not. Tā var iz­šķiest vi­su ener­ģi­ju!

4.

Ener­ģi­ja, kā ne­kad, būs va­ja­dzī­ga ša­jā ga­dā. 4. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā ne­sa­nāks bez­rū­pī­gi slī­dēt pa dzī­vi. Ta­gad val­da ti­kai trīs vār­di: darbs, darbs un vēl­reiz darbs. Gran­di­ozas ide­jas, ja arī ra­dī­sies, tad to īs­te­no­ša­na būs jā­at­liek, jo lai­ku «ap­ēdīs» ik­die­na – darbs, mā­jas, ģi­me­ne, pie­nā­ku­mi, un uz to arī cī­tī­gi jā­kon­cen­trē­jas.

Ša­jā ga­dā pirms trim ga­diem uz­sāk­tie pro­jek­ti jau kļūst re­ālā­ki. Ja vien kaut kur nav no­šauts grei­zi, tad šo­gad va­ja­dzē­tu pa īs­tam sākt plūkt sa­va dar­ba aug­ļus. Vai vis­maz sa­ska­tīt, ka tā­di būs. Ja ša­jā ga­dā vel­tī­siet sa­vu ener­ģi­ju un spē­kus dar­bam, tad šis va­rē­tu būt labs gads peļ­ņai. Būs lie­lā­ki ie­nā­ku­mi, ja pras­mī­gi nau­du iz­do­siet un ne­šķie­dī­sie­ties pa la­bi un pa krei­si. Ie­gu­vē­ji būs tie, ku­ri strā­dās, pat ja tas, ko da­ra, ne­sa­gā­dā īpa­šu prie­ku un gan­da­rī­ju­mu. Uz šo ga­du at­tie­cas brī­di­no­šā at­zi­ņa: kas ne­strā­dā, tam ne­būs ēst!

Ša­jā ga­dā par pri­ori­tā­ti jā­kļūst mā­jai un ģi­me­nei. Ra­di­nie­ki var pra­sīt it kā pā­rāk daudz – uz­ma­nī­bas, pa­lī­dzī­bas, nau­das, at­bal­sta, bet jā­pa­līdz vien būs. Ša­jā ga­dā jā­pa­veic vi­sā­di saim­nie­cis­kie dar­bi mā­jā vai dzī­vok­lī. Bet – kas jā­da­ra, tas jā­da­ra.

5.

Lai dzī­vo brī­vī­ba, pār­mai­ņas un at­tīs­tī­ba! Dar­ba zir­ga jū­gu nu var no­kra­tīt un pa­bal­lē­ties. Gri­bas iz­rau­ties brī­vī­bā un at­vilkt el­pu pēc, ie­spē­jams, dau­dziem diez­gan no­mā­co­šā ga­da, kad va­ja­dzē­ja mel­nu mu­ti rau­ties, pa­lī­dzēt tu­vi­nie­kiem, ri­si­nāt pro­blē­mas. Tie­sa, nau­di­ņa nā­ca, bet brī­žiem ne­bi­ja prie­ka to tē­rēt.

Ša­jā ga­dā ne­re­ti cil­vē­ki mai­na dar­bu, pār­ce­ļas uz dzī­vi cit­viet, vi­ņi kļūst ra­do­šā­ki sa­vās iz­paus­mēs. Sa­lī­dzi­nā­ju­mam – ja ie­priek­šē­jā ga­dā mā­jās va­ja­dzē­ja la­bot pi­lo­šus krā­nus, tad ta­gad ir laiks un vēl­me no­dar­bo­ties ar in­ter­je­ra di­zai­nu. Ce­ļo­ju­mi, iz­klai­des un ro­man­tis­ki sa­ka­ri – šo­gad tas viss ir ie­spē­jams.

Ne­va­ja­dzē­tu ne­ap­do­mī­gi ļau­ties 5. in­di­vi­du­ālā ga­da viegl­prā­tī­ga­jai gai­sot­nei un aiz­mirst par sa­viem mēr­ķiem. Pār­ska­tiet tos un iz­sprie­diet, kā tos sa­sniegt ātr­āk, jo šis ir labs laiks, lai do­mā­tu ne­tra­di­ci­onā­li un pa­pla­ši­nā­tu ro­be­žas. Ja ie­priek­šē­jā ga­dā pa­ma­tī­gi strā­dā­jāt, tad ša­jā ga­dā ne­ap­spie­diet sa­vas ide­jas! Tās va­rē­tu bru­ģēt ce­ļu iz­rā­vie­nam kar­je­rā.

6.

Pa­prie­cā­jā­mies, un pie­tiek. Šā ga­da mo­to: at­bil­dī­ba, ģi­me­ne un har­mo­ni­ja. Šo ga­du uz­ska­ta par lab­vē­lī­gu lai­ku ģi­me­nes at­tie­cī­bām. Šo­gad ap­kār­tē­jiem cil­vē­kiem būs va­ja­dzī­gas jū­su rū­pes un gā­dī­ba, bet vi­ņi sa­vu­kārt spēs no­dro­ši­nāt jums ne­pie­cie­ša­mo kom­for­tu un at­bal­stu. Jo īpa­ši – ģi­me­nē. Ap­kār­tē­jie no jums gri­bēs daudz – lai­ku, ener­ģi­ju un nau­du. Kļū­siet par starp­nie­ku ci­tu cil­vē­ku at­tie­cī­bās. Sa­nāks tā­da kā kal­po­ša­na ci­tiem. Šis va­rē­tu būt laiks, ku­rā tie­kat pār­bau­dīts, vai spē­jat un pro­tat būt at­bil­dīgs cil­vēks, vai mā­cē­siet sa­val­dīt ego­is­mu un vien­lai­kus ne­sa­bruk­siet zem at­bil­dī­bas slo­ga. Tā­pēc bū­tis­ki ir sa­gla­bāt har­mo­ni­ju, lai, pa­lī­dzot ci­tiem, ne­no­ves­tu se­vi līdz emo­ci­onā­lam un ma­te­ri­ālam «kliņ­ķim».

Vien­tuļ­nie­ki var sa­stapt sev tu­vu cil­vē­ku.

Šis gads ļauj at­kal uz­ņemt ie­priek­šē­jo kur­su, ja 5. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā maz­liet no­klī­dāt no tā. Jā­īs­te­no re­āli mēr­ķi, ne­va­jag kalt fan­tas­tis­kus plā­nus.

7.

Ie­dzi­ļi­nā­ša­nās se­vī, ana­li­zē­ša­na, pār­do­mas. Tā kā bū­tu laiks, vai ne? Ci­tā­di – darbs, iz­klai­des, ģi­me­ne, ci­tu cil­vē­ku in­te­re­ses. Šis va­rē­tu būt klu­sums pirms vēt­ras. Ar vēt­ru gan ne­va­ja­dzē­tu sa­prast kaut ko pos­to­šu un ne­ga­tī­vu. 7. in­di­vi­du­ālais gads ir laiks, kad jā­iz­re­vi­dē un jā­sa­velk dū­rē vis­i sa­vi iek­šē­jie re­sur­si. Lai to iz­da­rī­tu, ir jā­iz­vēr­tē sa­snieg­tais – kļū­das un pa­nā­ku­mi – un jā­pie­ņem lē­mu­mi, kā rī­ko­ties turp­māk.

Ja ie­priek­šē­jos ga­dus ne­bi­ja lai­ka pa­do­māt par dzī­ves jē­gu un se­vi, tad da­riet to ta­gad. Iz­glī­to­jie­ties, bet pro­fe­si­onā­la­jā jo­mā. Iz­glī­to­jie­ties kā per­so­nī­ba, ne­no­da­lot sfē­ras, ku­rās ik­die­nā nā­kas pa­stā­vēt – vīrs, mā­te, dar­bi­nieks...

Šis ir lab­vē­līgs pe­ri­ods, lai no­dar­bo­tos ar lie­tām, ku­ras pra­sa lai­ku un vie­nat­ni.

Pa­lu­ti­niet se­vi daudz vai­rāk ne­kā ie­priekš! Ja pa­tīk at­pūs­ties aro­mā­tis­kā van­nā, tad sa­gā­dā­jiet sev šo bau­du. Ja ne­tīk ga­ta­vot, aiz­ejiet ta­ču bie­žāk uz ie­cie­nī­tā­ko ka­fej­nī­cu. Jo šis ir gads, ku­rā ie­spē­ja­mi daudz lai­ka va­ja­dzē­tu vel­tīt sev.

Jā, 7. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā ār­ēji re­dza­mu sa­snie­gu­mu, vis­ti­ca­māk, ne­būs. Bet arī dzī­ša­nās pēc ma­te­ri­ālās pa­sau­les la­bu­miem ne­ra­dīs gan­da­rī­ju­mu. Pro­tams, ja nau­da jā­pel­na, tad jā­pel­na, bet tas nav šī ga­da lie­lā­kais mēr­ķis. Par to va­ja­dzē­ja do­māt (un da­rīt) 4. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā.

8.

Spēks un dai­le. Vai tāds ir šī ga­da mo­to? Bet nē, drī­zāk jau­da un gan­da­rī­jums. To va­ja­dzē­tu pie­dzī­vot ša­jā ga­dā. Nu gan var plūkt 4. in­di­vi­du­ālā ga­da aug­ļus, ja vien to­gad ir strā­dāts, ne­vis bez­rū­pī­gi pa­dzī­vots. Vis­pār jau ša­jā ga­dā va­rēs pļaut vi­su to, kas ie­sēts ie­priek­šē­jos sep­ti­ņos ga­dos. Va­rē­tu teikt, ka šis ir kar­mas gads. Ti­kai to kar­mu pa­ši vien esam vei­do­ju­ši. Ko tur vēl vai­rāk pie­bilst? Ne­ko!

9.

Šis gads ir kā vār­ti uz nā­ka­mo dzī­ves cik­lu, nā­ka­ma­jiem de­vi­ņiem ga­diem. Arī ša­jā lai­kā gri­bē­sies iz­vēr­tēt, kas ir no­ti­cis. Var ras­ties ne­dro­šī­bas iz­jū­ta, ner­vo­zi­tā­te. Dau­dzi sāk sli­mot, jūt spē­ku iz­sī­ku­mu. Var ga­dī­ties, ka šīs sa­jū­tas kā uz bur­vju mā­jie­nu ne­bei­dzas nā­ka­mā, ak­tī­vā ga­da sā­ku­mā. Tā­pēc arī 9. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā va­jag at­pūs­ties, uz­krāt spē­kus un pa­rū­pē­ties par sa­vu lab­sa­jū­tu.

Šo­gad par ci­tiem va­ja­dzē­tu do­māt vai­rāk ne­kā par se­vi, tad ner­vo­zi­tā­te un šau­bas tik ļo­ti ne­no­māks. Var pie­da­lī­ties lab­da­rī­bas pa­sā­ku­mos, ie­sais­tī­ties brīv­prā­tī­go kus­tī­bā. Ja ko pro­tat, ne­sa­vtī­gi da­lie­ties zi­nā­ša­nās ar ci­tiem! Iz­vei­do­jiet in­ter­ne­tā mā­jas la­pu un da­lie­ties ar ide­jām! Ne­tu­riet sve­ci zem pū­ra, lai arī ci­ti gūst bau­du no tā, kas jums sa­nāk. De­vi­ņu ga­du lai­kā ta­ču tik daudz ie­mā­cī­jā­ties.

Dau­dzi cil­vē­ki ša­jā ga­dā iz­jūt ra­do­šu ak­ti­vi­tā­ti, kas nā­ka­ma­jā ga­dā vi­ņiem ļauj ne­bai­dī­ties no dros­mī­giem, am­bi­ci­oziem mēr­ķiem. Pa­cie­tie­ties, 9. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā ne­va­ja­dzē­tu kra­si mai­nīt dzī­vi, jo uz­sāk­tie pro­jek­ti būs īs­lai­cī­gi.

Iz­tī­riet mā­ju tie­šā un pār­nes­tā no­zī­mē! Iz­me­tiet ne­va­ja­dzī­gās lie­tas. Ja pro­jek­ti un ie­ce­res nav īs­te­no­ju­šās ne­sa­mē­rī­gi il­gi, pa­do­mā­jiet, var­būt ir vērts at­teik­ties no tām pa­vi­sam. Laiks iz­re­vi­dēt sa­vas ilū­zi­jas!

Un at­ce­rie­ties, ka pēc ga­da sāk­siet jaun­u dzī­vi. Ja būs grū­ti at­va­dī­ties no pa­gāt­nes, tad 9. in­di­vi­du­ālo ga­du cil­vēks va­rē­tu pār­dzī­vot sā­pī­gi.

Svarīgākais