Finanšu grūtībās nonācis slavens britu modes zīmols

© unsplash.com

Luksusa somu ražotāja "Mulberry" noraidījis britu uzņēmēja Maika Ešlija kontrolētās "Frasers Group" izteikto 83 miljonu mārciņu (99,6 miljoni eiro) vērto pārņemšanas piedāvājumu. 

Finanšu grūtībās nonākušais britu modes zīmols pauda pārliecību, ka "Frasers" pirmdien publiskotajā piedāvājumā "nav iekļauta kompānijas būtiskā iespējamā nākotnes vērtība".

"Mulberry" informēja, ka lēmums noraidīt piedāvājumu pieņemts konsultācijās ar pašreizējo vairākuma īpašnieku Singapūrā bāzēto uzņēmumu "Challice", kuru kontrolē miljardieris Vans Mins Sjins un viņa sieva Kristīna.

Somersetā bāzētais uzņēmums paudis pārliecību, ka nesen ieceltais izpilddirektors Andrea Baldo spēs veikt nepieciešamās izmaiņas. "Mulberry" arī neatsakoties no plāniem piesaistīt kapitālu.

Pēc pārņemšanas piedāvājuma noraidīšanas "Mulberry" cer uz sarunām ar "Frasers" par "proporcionālu līdzdalību" kapitāla piesaistē.

"Frasers Group", kam pieder zīmoli "Sports Direct" un "Flannels", jau pieder 37% "Mulberry" akciju.

Modes zīmolu smagi skārusi luksusa preču sektora lejupslīde. Pagājušajā nedēļā "Mulberry" brīdināja, ka tam būs jāpiesaista vairāk nekā desmit miljoni mārciņu, lai nodrošinātu ilgtermiņa nākotni.

Luksusa modes zīmola pirmsnodokļu zaudējumi finanšu gadā, kas noslēdzās 31.martā, sasnieguši 34,1 miljonu mārciņu salīdzinājumā ar 13,2 miljonu mārciņu iepriekšējā finanšu gadā.

Pagājušā finanšu gadā "Mulberry" ieņēmumi samazinājušie par 4%. Kā atzina "Mulberry", pavasara-vasaras sezonā 25 nedēļu laikā kopš marta grupas pārdošanas ieņēmumi sarukuši par 18%, turīgiem pircējiem atturoties no tēriņiem.

"Mulberry" 1971.gadā Somersetā dibināja Rodžers Sauls. Zīmola izstrādājumus iecienījušas tādas slavenības kā Velsas princese Ketrīna un modele Keita Mosa.

Bizness

Igaunijas valsts Rezervju centrs parakstījis līgumus ar mazumtirgotājiem, kas darbojas ar zīmoliem "Coop", "Lidl", "Grossi Toidukaubad", "Rimi" un "Selver", par 27 krīzes veikalu izveidi 12 apriņķos, paziņojis Rezervju centrs.

Svarīgākais