LTRK pārtrauks sadarbību ar desmit uz Krieviju eksportējošajiem uzņēmumiem

© unsplash.com

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) no kopumā 25 biedriem, kuri minēti Ekonomikas ministrijas (EM) publiskotajā sarakstā starp uzņēmumiem, kas eksportē uz Krieviju, pārtrauks sadarbību ar desmit uzņēmumiem, saka LTRK priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš skaidroja, ka no 25 uzņēmumiem septiņi jau ir pametuši Krievijas tirgu vai ir ceļā uz tā pamešanu, ar trim uzņēmumiem sarunas vēl norit, savukārt ar vēl pieciem pārrunas dažādu iemeslu dēļ nav veiktas.

Vienlaikus Endziņš pauda, ka no desmit uzņēmumiem, kas pametīs LTRK, daļa ir izstājušies paši, savukārt vēl dažu uzņēmumu gadījumā tiek meklēts optimālākais risinājums sadarbības pārtraukšanai.

Taujāts par gala termiņu, līdz kuram LTRK pieņems lēmumu par atlikušajiem uzņēmumiem, Endziņš sacīja, ka patlaban konkrēta datuma nav, taču pārrunas nenotiks bezgalīgi. "Es pieņemu, ka tie pieci uzņēmumi, ar kuriem vēl nav veiktas pārrunas, ir riska grupā un, visticamāk, mēs šķirsimies," sacīja Endziņš.

Uzņēmumus, ar kuriem pārtrauktas attiecības, LTRK priekšsēdētājs nenosauca.

Komentējot biežākos iemeslus, kādēļ uzņēmumi nevēlējās pārtraukt sadarbību ar Krieviju, Endziņš minēja starptautisko māteskompāniju lēmumus attiecībā uz struktūrvienībām Latvijā, kā arī gadījumus, kad eksporta pārtraukšana uz Krieviju nozīmētu attiecīgā uzņēmuma likvidēšanu.

Jau ziņots, ka LTRK padome aprīlī atbalstīja pieeju pārtraukt attiecības ar uzņēmumiem, kuri atteiksies pamest Krievijas tirgu. Kopumā LTRK ir vairāk nekā 2700 tiešo biedru.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK ir Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas un Starptautiskās Tirdzniecības palātas biedre.

Bizness

"Sabiedrības balsojumā noskaidroti labākie aizvadītā gada vegāniskie produkti. Par saviem iecienītākajiem jaunajiem augu produktiem patērētāji atzinuši marinētu tofu, augu “kaviāru”, karameļu un šokolādes proteīna dzērienu, ogu sojas jogurtu, pildītās “biezpiena” un tofu pakūkas, sīpolu čipsus un karameļu-brūkleņu saldējumu," ziņo Augi & Draugi projektu vadītāja Žanete Felsa.