Cilvēka gremošanas sistēmas galvenais uzdevums ir barības vielu uzņemšana un pārveide, tādējādi nodrošinot organismu ar enerģiju un citiem izejmateriāliem, kas nepieciešami veselības un dzīvības funkciju pilnvērtīgai uzturēšanai. Lai gremošanas sistēma spētu darboties kā nākas, ir svarīgi ievērot veselīga uztura pamatprincipus un ikdienā atturēties no ēdieniem, kas veicina gremošanas darbības traucējumus. Kurus produktus vērts iekļaut ēdienkartē un no kā vajadzētu izvairīties, skaidro Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.
Smēķēšana ir saistīta ar nopietnām veselības problēmām. Tabaka traucē daudzu organismam nepieciešamu vielu uzsūkšanos. Bet ir produkti, kas var mazināt cigarešu nodarīto kaitējumu, raksta "Golos.ua".
Uztura speciāliste Margarita Koroļeva atklājusi ideālo laiku kafijas dzeršanai. Šo dzērienu nevajadzētu lietot tieši pirms vai pēc ēdienreizes, vēsta "lenta.ru".
Medicīnas zinātņu doktors, uztura speciālists Mihails Ginsburgs pastāstijis par redīsu ietkemi uz cilvēka veselību, kā arī atklājis, kā pareizi būtu jāēd redīsi, vēsta lenta.ru.
Krievijā pazīstamais ārsts un TV raidījumu vadītājs Aleksandrs Mjasņikovs TV ēterā pastāstīja, ka, lietojot populāro "sirds" līdzekli Korvalolu, var rasties nopietnas sekas.
Uztura speciāliste Jeļena Kalena sociālajā vietnē Instagram nosaukusi produktus, kurus jo īpaši ieteicams iekļaut uzturā sievietēm, kuras sasniegušas 40 gadu slieksni, raksta "Change". Speciāliste izcēlusi produktus, kas palīdz papildināt estrogēna hormonu rezerves.
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.
Bieži tiek runāts par vajadzīgajiem produktiem brokastīm, taču nereti tiek aizmirsts par vakariņām. Jauns ķīniešu zinātnieku veikts pētījums atklāj, ko vakaros likt uz šķīvja, raksta "Detaly".
Krievijas uztura speciālists un endokrinologs Viktors Žiljajevs nosaucis ogas un augļus, kas nebūtu ieteicami, mēģinot zaudēt svaru, raksta "lenta.ru".
Vasara nāk ar svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ar ko varam dažādot un pilnveidot savu ikdienas ēdienkarti, uzņemot svarīgos vitamīnus un minerālvielas. Taču vai atceraties ikdienā izmantot arī dažādos zaļumus un garšaugus, kas jau ir pieejami plašā klāstā? Kurus garšaugus un cik daudz iekļaut savā ēdienkartē? Ko tie sniedz mūsu organismam? Konsultē sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zandа Ozoliņa.
Pandēmija un pašizolācija ir novedusi pie Latvijas iedzīvotāju veselības pasliktināšanās. Ārsti ziņo par sirds un asinsvadu slimību, elpošanas orgānu un endokrīno traucējumu biežuma palielināšanos.
Jauns pētījums, kas publicēts žurnālā "Molecular Psychiatry", atklājis, ka cilvēki, kuri ceļas agri no rītiem, ir labāk pasargāti no depresijas, ziņo CNN.
Pat, ja stingri tiek ievēroti ārstu ieteikumi par mērenību alkohola lietošanā, tas joprojām var radīt toksisku iedarbību uz orgāniem, raksta "Medicina 2.0".
Vasaras sezonā cilvēkiem visapkārt ir daudz svaigu dārzeņu, augļu, ogu un garšaugu, no kuriem var pagatavot arī gardus dzērienus. Kāds dzēriens ir visvērtīgākais vasaras sezonā, par to "Vechernyaya Moskva" informēja uztura speciāliste Jeļena Solomatina.