Māris Olte, kurš ar sievu saimnieko kafejnīcā “Ērgļu stacija”, ievietojis video, kurā pauž sašutumu par kāda klienta atsauksmi – vienu zvaigznīti par bujabēzes zupu.
Saules pielietās Spānijas kulināros brīnumus savā virtuvē cenšas atdarināt daudzi. Viens no izplatītākajiem gardumiem ir tapas, par ko pat Spānijā nav vienotas versijas, kas tās īsti ir. Tapu variācijas ir visdažādākās un katrai Spānijas pilsētai sava. Tas, kas vieno visas tapas, ir to pasniegšanas veids - tās tiek servētas pirms maltītes un vienmēr kopā ar vīnu. Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics un gardēdis Normunds Baranovskis iesaka piecas tapu receptes un tiem atbilstošus vīnus - šī kombinācija palīdzēs sajust Spānijas garšas tepat Latvijā. Galvenais to visu papildināt ar labu kompāniju, kas, tāpat kā vīns, ir neatņemama spāņu maltītes sastāvdaļa.
Somijas uzņēmējs Tornborns Engmans Ālandu salās savā mīdiju fermā pēta, cik labi Baltijas jūras mīdijas spēj atfiltrēt jūras ūdeni no fosfora un slāpekļa.