Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Ārējie Nr.3

Kučinskis: Dzērājšoferiem noņemto mašīnu ir tik daudz, ka tās vairs nav kur likt

© Ģirts Ozoliņš/F64

"Manuprāt, nepareizas politikas vai pieejas dēļ savulaik "nobruka" projekts par drošības kameru izmantošanas pastiprināšanu. Es tagad to atjaunoju, " intervijā aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

"Piemēram, tur, kur uz ielām atrodas valstij vai pašvaldībai, piemēram, pašvaldības policijai, piederošas tā saucamās gudrās kameras, var fiksēt arī automašīnu ātrumu, lai gan tās primāri ir uzstādītas drošībai un noziedzības apkarošanai. Šobrīd mēs šo gandrīz nomirušo projektu ceļam augšā un nodosim to vadīt policijai. Efekts no tā būs gan satiksmes drošībai, gan noziedzības apkarošanai. Bonusu ir daudz, un šis projekts vienkārši ir jāievieš," skaidroja M. Kučinskis.

Viņš uzskata, ka lēmuims noņemt automašīans dzērājšoferiem ir bijis pareizs. "Tas, ka pašlaik dzērājšoferiem ir noņemtas 650 automašīnas, ir ļoti trāpīgs lēmums. Operatīvajā sanāksmē jau tika celta trauksme, ka vairs šīs mašīnas nav kur likt, jo šis skaitlis izrādījās negaidīti liels. Es ceru, ka pamazām, ja ne pašiem braucējiem, tad vismaz viņu ģimenēm un draugiem "aizrāpos", ka šī lieta ir ļoti nopietna un neviens netiks žēlots. Piemēram, arī vienam policistam, kas gan dzērumā nebija darba laikā, tika atņemta automašīna.