Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ārējie Nr.3

FOTO: Sabiedrībā populāri cilvēki sveic valsts svētkos

© f64.lv, Kaspars Krafts

Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienā visur valda svētku sajūta. Vietējās pašmāju slavenības savos sociālo mediju kontos dalās ar saviem šīs dienas iespaidiem un sveicieniem.

Vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki savus sekotājus, visus Latvijas iedzīvotājus sveic 102. gadadienā.

Savu apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā sūta Mairis Briedis. Viņš šodien tika atzīts par "Gada rīdzinieku".

Arī sportiste, vieglatlēte Laura Ikauniece dalās ar patriotisku bildi.

Trenere Zanda Zariņa Rešetina un dziedātāja, radio balss Marta Grigale Latvijas svētkus aizvada saldā un garšīgā notī. Abas sievietes dalās ar bildēm, kurās viņas parāda pašgatavotās svētku kūkas.

View this post on Instagram

A post shared by MARTA (@martagrigale)

Savukārt aktieris, režisors Intars Rešetins savā Instagram kontā visus Latvijas dzimšanas dienā sveic ar divām teikām par latviešu sarkanbaltsarkano karogu.

"Kādā kaujā latvieši atņēmuši ienaidniekam baltu karogu. Taču tajā kaujā ievainots latviešu virsaitis. Viņš noguldīts uz baltā karoga. Virsaitis licis sasaukt visus karotājus un solīt, ka tie visi cīnīsies, līdz dzimtā zeme būs brīva. Kad visi to apzvērējuši, virsaitis nomiris. Karogs no virsaiša asinīm tapis gluži sarkans. Tikai tur, kur atradies viņa ķermenis, palikusi balta svītra. Sadusmotie latvieši ar šo karogu devušies cīņā un padzinuši ienaidnieku."

Bārmenis, uzņēmējs Andris Reizenbergs savā sociālajā kontā dalījās ar bildi, kur rokās tur Latvijas karogu. Viņa sveiciens bija īss un lakonisks: "Sveiciens Latvija!"

Arī dziedātājs Intars Busulis visus valsts proklamēšanas gadadienā sveic ar karogu.

Savukārt humoriste, "StarFm" radio balss Baiba Sipeniece Gavare atzīst, ka 18. novembris viņas ģimenē ir nozīmīgs ne tikai ar to, ka Latvijai ir gadadiena, bet arī viņas vīrs kopā ar dvīņu brāli atzīmē savu dzimšanas dienu.

Stiliste Žanna Dubska un mūziķis Horens Stalbe savos apsveikumos uzsver to, ka mums ir jābūt pateicīgiem par šādiem svētkiem. Mums ir jānovērtē sava brīvība, valsts neatkarība.

View this post on Instagram

A post shared by Horen Stalbe (@horenstalbe)

Ar skaistām fotogrāfijām un mīļiem sveicieniem ir dalījušās arī fitnesa skaistule Juta Valdmane, ētera personība, raidījumu vadītāja Maija Rozīte Krištopāne un dziedātāja Ieva Sutugova.

Savukārt raidījumu vadītāja Anna Rozīte šajos svētkos savus sekotājus aicina aizdomāties par to, kas varētu būt labākā dāva Latvijai dzimšanas dienā. "Manuprāt, vislabākā dāvana Latvijai būtu veseli (šī vārda visplašākajā nozīmē) Latvijas iedzīvotāji!"

Stiliste Dace Krieviņa Bahmane aicina visus novērtēt Latvijas skaistumu.

Pasākumu rīkotāja Sindija Vilde savā Instagram kontā dalījās ar ģimenisku fotogrāfiju, kurā viņa ir redzama kopā ar dēlu. Sveicot visus Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā, viņa aicināja cilvēkus vairāk izzināt vēsturi un kultūru. "Atzīmējot Latvijas Republikas 102.gadadienu, vēlējos jūs mudināt iemācīties kādu jaunu vēstures, kultūras, dabas vai jebkuru citu jums tuvu faktu par Latviju vai latviešiem."

Latvijas Republikas proklamēšanas diena ir Latvijas neatkarības pasludināšanas atzīmēšanas diena, kas tiek svinēta 18. novembrī. 1918. gadā šajā dienā Latvijas Tautas padome Rīgas pilsētas 2. teātra (pašreizējā Latvijas Nacionālā teātra) ēkā paziņoja, ka suverēnā valsts vara Latvijā ir pārgājusi tās rokās un griezās pie Latvijas pilsoņiem ar uzsaukumu, kurā pasludināja, ka Latvija ir patstāvīga, neatkarīga un demokrātiska republika