Kā viena matu šķipsna mazulim gandrīz maksā kāju pirkstus

© Pexels

Divdesmit sešus gadus vecā skolotāja asistente Aleksa Aptone nevarēja nomierināt savu 10 mēnešus veco mēnešus veco dēliņu Ezru un bija pārsteigta, ka mazulis attiecās no piena, raksta “The Sun”.

Tad sieviete atklāja, ka viņas pašas mats ir aptinies ap mazuļa kāju pirktiem un traucēja asins cirkulāciju, novedot mazo Ezru neciešamās sāpēs.

“Es tagad noteikti pārbaudīšu visu! Tas bija tik briesmīgi!” stāsta Aleksa. “Nespēju noticēt, ka ārsti un vecmātes nestāsta par šīm briesmām, kad tev piedzimst mazulis. Es biju pārbijusies, ka Ezra varētu zaudēt savus pirkstiem, ja vien es nebūtu pamanījusi to matu šķipsnu.”

Kad Alekss atteicās no piena un bļāva, Aleksa saprata, ka kaut kas nav tā, kā vajag. Kad viņa apmainīja mazuļa autiņus, sieviete pamanīja, ka četri no kāju pirkstiem bija sarkani un satūkuši, jo ap tiem bija aptinusies gaiši brūna šķipsna.

“Ezra nebija tāds kā parasti no rītiem. Parasti viņš pamostas, paēd un tad nosnaužas,” stāsta Aleksa. “Viņš nedzēra pienu un tikai raudāja.”

Sieviete pat bija apsvērusi sazināties ar ārstu, lai tas palīdz atbrīvoties no matiem, bet beigās viņai pašai izdevās atbrīvot mazuli. Ārsti, pie kuriem beigās Aleksa aizveda mazo, sievietei ieteica mazulim lietot antibakteriālo krēmu.

“Es parasti ļoti uztraucos par drošību, bet es nekad nedomāju, ka ar mums atgadīsies kaut kas tāds,” stāsta Aleksa, kura iesaka vecākiem rūpīgi pārbaudīt bērnu apģērbu, vai tur nav aizķērušies kādi mati.

Ārējie Nr.1

Pēc skandāla ar Dailes teātri aktieris Kaspars Zāle atklāj, ka šobrīd koncentrējas uz to, ka viņam vajag atrast darbu, nevis vilšanās sajūtu vai aizvainojumu, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Gribu atrast normālu darbu" izdevumā "Privātā Dzīve".

Svarīgākais