Neciešamā karstuma dēļ Latvijā parādās siesta

© f64

Latvijai neraksturīgi karstais laiks rada ne vien prieku par vasarīgām izpriecām, bet arī vieš korekcijas mums tik ierastajā ikdienas ritmā, pietuvinot Latviju klimata ziņā daudz siltākām Eiropas valstīm.

Kā zināms jau kopš maija Latvijā pieturas mūsu platuma grādiem netipiski silts laiks un lietus daudzviet nav redzēts jau vairāk nekā mēnesi. Pēdējās nedēļās Latviju ir pārņēmusi īsta svelme, termometra stabiņam dienu no dienas pārsniedzot +30 grādu atzīmi. Nav brīnums, ka šādā karstumā Latvijā sāk parādīties dienvidu valstīm raksturīgā siesta jeb vairākas stundas ilgstošs darba dienas pārtraukums.Spānijā, Itālijā, Portugālē un vairākās citās dienvidu valstīs siesta ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, kad, neizturamās svelmes dēļ, gan oficiālās iestādes, gan veikali tiek slēgrti dienas vidū, parasti no plkst. 13.-18.00. izrādās, ka šāda parādība sāk parādīties arī Latvijā.

Tā, piemēram, Latvijas Universitātes (LU) bibliotēka Rīgā, Raiņa bulvārī karstuma dēļ saīsinājusi savu darba laiku, lasāms LU mājas lapā. Šonedēļ bibliotēkas filiāle strādās no plkst.9 līdz plkst.13.

Jau vēstīts, ka pēdējo mēnesi Latvijā plosās sen nepieredzēts karstuma vilnis, tomēr solīts, ka augustā karstums varētu arī mazināties.

Ārējie Nr.1

Pagājušajā nedēļā, 24. septembrī, cilvēki, kas bija devušies iepirkties uz mazumtirdzniecības veikalu pie pludmales Kvīnslendā, Austrālijā, noteikti šo veikala apmeklējumu tik drīz neaizmirsīs. Blakus skaisti sakārtotiem apģērbiem un apaviem tika pamanīta ļoti indīga čūska, vēsta UPI.