Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_downwardVēlēšanas 2014

Par partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētāju kongresā šodien tika ievēlēts līdzšinējais partijas ģenerālsekretārs Juris Pūce.
29.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš ierosinājis palielināt valsts finansējumu politiskajām partijām.
28.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Paralēli Drošības policijas veiktajai izmeklēšanai par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu 12. Saeimas vēlēšanās un Augstākās tiesas darbam pie motivēta sprieduma par 12. Saeimas vēlēšanu rezultātu likumību, turpinās arī tiesu prakses veidošana krimināllietās par vēlētāju balsu pirkšanu.
26.nov 2014 Uldis Dreiblats
Valsts prezidenta ierosme par «vecuma cenzu» partijām, kas grasās startēt Saeimas vēlēšanās, ir neviennozīmīgi vērtējama iniciatīva, jo «šai medaļai ir divas puses». Tā uzskata 12. Saeimas jaunpienācēji Inguna Sudraba un Mārtiņš Bondars, kuru politiskie spēki apvienojās un izveidojās vien īsi pirms šā gada Saeimas vēlēšanām.
24.nov 2014 Ilze Veģe
Starptautiskās lidostas Rīga valdes locekļu pēkšņā atkāpšanās atgādinājusi, ka drīzumā gaidāma ierastā uzņēmumu ar valsts kapitāla daļām valžu pielāgošana aktuālajam valdības sastāvam un koalīcijas partneru interesēm. Politikas smagsvari atzīst, ka šis process ir neizbēgams, taču vismaz šobrīd tas nav vēl sācies.
14.nov 2014 Jānis Lasmanis
Vakar valdības locekļu seminārs par nākamā gada valsts budžeta prioritātēm noticis pilnā sastāvā un tajā pārrunāti jautājumi pirmdienas ārkārtas sēdei.
9.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien ārkārtas sēdē apstiprināja Ministru prezidenta amatam atkārtoti izvirzītās Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību.
5.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Es uzskatu, ka jaunajā valdībā mums ir pietiekoši spēcīgi ministri, šodien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidenta amatam atkārtoti izvirzītā Laimdota Straujuma (V).
5.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
12.Saeimas Prezidijs šovakar nolēma sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi jaunās valdības apstiprināšanai, kas notiks rīt, 5.novembrī plkst.10.
4.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
12.Saeima šodien par parlamenta sekretāru ievēlēja Andreju Klementjevu (S), kurš 11.Saeimā ieņēma Saeimas priekšsēdētāja biedra amatu.
4.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Par otro 12.Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) vietnieci deputāti šodien ievēlēja politiķi Inesi Lībiņu-Egneri (V).
4.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa kļuvusi par Saeimas deputāti mandātu nolikušā partijas pārstāvja Jāņa Junkura vietā.
4.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Saruna ar Saeimas deputātu, partijas Saskaņa Latgales vēlēšanas apgabala līderi Andreju Elksniņu par Saskaņas attiecībām ar pārējām Saeimā pārstāvētajām partijām; par to, kas kopīgs Zaķa balsu pirkšanas lietai ar Āboltiņas – Junkura politisko rokādi, un Drošības policijas neieinteresētību balsu pirkšanas lietas izmeklēšanā.
4.nov 2014 Portāls nra.lv, Bens Latkovskis
Politiķis Juris Viļums (LRA) šodien mēģināja nodot Saeimas deputāta svinīgo solījumu latgaliski un atteicās to nodot latviešu literārajā valodā.
4.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Parlamentārieši šodien apstiprināja 12.Saeimas 99 deputātu pilnvaras. Jaunā Saeima pirmajā sēdē ievēlēja balsu skaitītājus, kā arī pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju. Tās locekļi komisijas sēdē pārbaudīja vēlēšanu materiālus un sūdzības par vēlēšanām. Komisija šodien noraidīja opozīcijas partijas "Saskaņa" deputātu ierosinājumu atlikt politiķa Dzintara Zaķa (V) deputāta mandāta apstiprināšanu uz trīs mēnešiem saistībā ar vēlētāju balsu pirkšanas skandālu. Komisija arī sagatavoja ziņojumu Saeimai par deputātu pilnvaru apstiprināšanu.
4.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Politisko organizāciju finansēšanas likumā noteikts, ka 30 dienu pēc Saeimas vēlēšanām partijām ir jāiesniedz vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas.
4.nov 2014 Jānis Lasmanis
Šobrīd ir sākusies jaunievēlētās 12. Saeimas pirmā plenārsēde, kuru pagaidām - līdz jaunā priekšsēdētāja ievēlēšanai - vada līdzšinējā parlamenta spīkere Solvita Āboltiņa.
4.nov 2014 Portāls nra.lv
Šodien uz savu pirmo sēdi sanāk jaunā 12. Saeima. Sēdes sākumdaļu vadīs 11. Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), kurai gan drīz vien nāksies savu krēslu atdot Inārai Mūrniecei (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!–TB/LNNK). Par bijušās Latvijas Avīzes žurnālistes Mūrnieces apstiprināšanu Saeimas priekšsēdētājas amatā koalīcijas partijas jau ir vienojušās, kad veidoja valdību. Diezin vai var sanākt kāda aizķeršanās arī ar citu Saeimas prezidija amatu sadali, tāpēc nopirktie ziedu klēpji nebūs jānes atpakaļ uz Saktas tirdziņu.
4.nov 2014 Māris Krautmanis
Pērnā gada sākumā 78% no aptaujātajiem ekonomiski aktīvajiem Latvijas iedzīvotājiem izteicās par visas tautas vēlētu prezidentu. Es būtu uzdevis vēl otru jautājumu – vai tie, kas šo ideju grib, ir gatavi to no visas sirds arī kopt? Proti – es vēlētos zināt, kāda sabiedrībā pastāv distance starp «grib» un «vajag».
4.nov 2014 Viktors Avotiņš
Vjačeslavs Dombrovskis, Andris Vilks, Romāns Naudiņš, Gaidis Bērziņš un Ina Druviete — līdz ar spēku samēru izmaiņām jaunajā koalīcijā pieci no patreizējiem ministriem jau rīt uzsāks citas darba gaitas.
4.nov 2014 Portāls nra.lv