Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_downwardVēlēšanas 2014

Vjačeslavs Dombrovskis, Andris Vilks, Romāns Naudiņš, Gaidis Bērziņš un Ina Druviete — līdz ar spēku samēru izmaiņām jaunajā koalīcijā pieci no patreizējiem ministriem jau rīt uzsāks citas darba gaitas.
4.nov 2014 Portāls nra.lv
12.Saeimā nepārvēlētajiem deputātiem pienāksies kompensācija trīs mēnešalgu apmērā.
2.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Pēc jaunās valdības apstiprināšanas Saeimas deputātu mandātus jaunajā parlamentā uz laiku varētu iegūt pašreizējais ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (V), Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), kā arī gastroenterologs Hosams Abu Meri (V).
2.nov 2014 Ziņu aģentūra LETA
Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments šodien noraidīja partijas "Saskaņa" pieteikumu, ar kuru pārsūdzēti Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātie 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti. Spriedums nav pārsūdzams.
31.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
11. Saeimas politiķiem nācās strādāt divvalodības referenduma, Zolitūdes traģēdijas, tāpat kā Liepājas metalurga un bankas Citadele bankrotu ēnā. Un tomēr. Šis sasaukums nav ne mainījis duļķaino politisko vidi, ne spējis radikāli uzlabot savu iedzīvotāju dzīvi, tādēļ 11. Saeima Latvijas vēsturē ieies ne tik daudz ar saviem revolucionārajiem lēmumiem, cik ar ievēlēšanas procedūru.
31.okt 2014 Portāls nra.lv
Politiskie spēki ir panākuši vienošanos par gandrīz visu Saeimas komisiju vadītāju amatiem jaunajā parlamenta sasaukumā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
30.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
"Vienotības" līdere un aizejošās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa palikšanu aiz strīpas Saeimas vēlēšanās ar savu darbu īsti nesaista, bet gan uzskata, ka tas bija melnās kampaņas rezultāts.
30.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
12.Saeimā no "Vienotības" saraksta ievēlētais Jānis Junkurs nolēmis atteikties no deputāta mandāta, tādējādi paverot ceļu uz Saeimu "Vienotības" līderei, Kurzemē uzreiz aiz strīpas palikušajai Solvitai Āboltiņai.
28.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien vienojusies uzņemties pārraudzīt arī Ekonomikas un Veselības ministriju, šodien žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.
27.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
12.Saeimas pirmā sēde notiks 4.novembrī un to līdz parlamenta jaunā sasaukuma priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.
26.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
«Latvijas politika ir divkosīga vide, kurā ir tikai daži darītāji un pārējie tukši runātāji,» otrdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja finanšu ministrs Andris Vilks, kurš atvadās no politikas un pēc jauna darba lūkojas ārpus Latvijas. Skaidrs, ka viens no savulaik redzamākajiem Vienotības politiskajiem zīmoliem ir vīlies gan savos partijas biedros, gan politikā vispār. Vilka sacītais bija iemesls sarunai ar kādreizējo Saeimas priekšsēdētāju Ilgu Kreitusi – par politiku un cilvēkiem tajā.
24.okt 2014 Iveta Mediņa
Partija "Saskaņa" šodien Augstākajā tiesā (AT) pārsūdzējusi Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātos galīgos vēlēšanu rezultātus, prasot pilnībā vai daļēji atcelt vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā, informēja no "Saskaņas" 12.Saeimā ievēlētais deputāts Andrejs Elksniņš.
24.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) līdz otrdienai jāpieņem un jāpaziņo lēmums attiecībā uz Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) piedāvāto amatu sadalījumu jaunajā valdībā. Turpināt sarunas ar "Vienotību" par kādu citu variantu jeb piedāvājumu būtu bezjēdzīgi šīs partijas ultimatīvā uzstādījuma dēļ, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.
23.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
Jelgavas domē Dainis Liepiņš bijis nemiera cēlājs un aktīvs opozicionārs. Kā Saeimā jauniekļuvusī Latvijas Reģionu apvienība (RA) strādās Saeimā, ko tur cer panākt un kāpēc nav ņemti valdībā – Neatkarīgās intervija ar RA valdes locekli un topošo frakcijas vadītāju D. Liepiņu.
23.okt 2014 Baiba Lulle
Oficiāli paziņotie 12. Saeimas vēlēšanu rezultāti pārsteigumus nav nesuši – kā tika prognozēts, jaunajā parlamentā viskuplāk būs pārstāvēta partija Saskaņa ar 24 deputātu vietām.
23.okt 2014 Ilze Veģe
Lielākā daļu no 12.Saeimā ievēlētājiem deputātiem ir vecumā no 41 līdz 60 gadiem un deputātu vidējais vecums ir 49,1 gads. Tā ziņo CVK.
22.okt 2014 Portāls nra.lv
Attīstoties skandālam par iespējamo balsu pirkšanu par labu Vienotības politiķim Dzintaram Zaķim, partija Saskaņa gatava apstrīdēt gan par konkrēto politiķi nodoto balsu skaitu, gan arī 12. Saeimas vēlēšanu rezultātus visā Latgales reģionā. Tikmēr Centrālā vēlēšanu komisija norāda – tiesāšanās rezultātā var tikt mainīts no Latgales ievēlēto deputātu sadalījums Saeimā, taču atkārtotas vēlēšanas Latgalē tehniski nav iespējamas.
22.okt 2014 Portāls nra.lv
Partija "Saskaņa" noteikti apstrīdēs 12.Saeimas rezultātus, kad tie tiks oficiāli apstiprināti, aģentūrai LETA apliecināja partijas līderis Nils Ušakovs.
20.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
Drošības policija (DP) sākusi jau septīto kriminālprocesu par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās un vienas iepriekš sāktās lietas ietvaros aizturējusi vēl kādu personu.
20.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA
No valdības koalīcijas partijām tikai "Vienotības" pārstāvji ir ar mieru izdiskutēt partijas biedres Lolitas Čigānes priekšlikumu, kas paredz palielināt valdības ministru un premjera algu par vairāk nekā 1500 eiro. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem nešķiet, ka šis būtu īstais brīdis par to runāt, liecina partiju pārstāvju teiktais aģentūrai LETA.
19.okt 2014 Ziņu aģentūra LETA