Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Politika

Sasauc Saeimas ārkārtas sēdi jaunās valdības apstiprināšanai

© f64

12.Saeimas Prezidijs šovakar nolēma sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi jaunās valdības apstiprināšanai, kas notiks rīt, 5.novembrī plkst.10.

Prezidijs arī pieņēma zināšanai informāciju par 12.Saeimas frakciju izveidi.

Koalīcijas partijas - "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība, kā arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rīt plkst.9 parlamentā parakstīs koalīcijas līgumu un valdības deklarāciju.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien nominējis Laimdotu Straujumu (V) premjerministres amatam.

Plānots, ka "Vienotību" jaunajā valdībā pārstāvēs Ministru prezidente Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, izglītības un zinātnes ministre pašreizējā "Iespējamās misijas" vadītāja Mārīte Seile.

Zaļo un zemnieku savienību jaunajā valdībā varētu pārstāvēt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī Guntis Belēvičs veselības ministra amatā.

Nacionālajai apvienībai jaunajā valdībā varētu būt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un kultūras ministre Dace Melbārde.

Līdz ar to jaunajā valdībā būs seši ministri, kas nedarbojās līdzšinējā Ministru kabinetā - Seile, Reirs, Reizniece-Ozola, Belēvičs, Gerhards un Rasnačs. Savukārt pieci līdzšinēji ministri - finanšu ministrs Andris Vilks (V), izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), ekonimikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (V), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) savu darbu valdībā neturpinās.