LTV lēmums ir skaista dāvana Rosļikovam

© Dmitrijs Suļžics/MN

LTV lēmums nerīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā sabiedrisko mediju portālā Rus.LSM ir skaista dāvana Rosļikovam un politiskajām partijām, kuras koncentrējas uz to, lai savus vēlētājus pamatā uzrunātu krievu valodā.

Tieši šīs partijas būs lielākie ieguvēji. LTV rīcība vienlaikus ir arī tiešā pretrunā ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā pausto. Šāds lēmums pēc būtības liedz visām politiskajām partijām iespēju uzrunāt vēlētājus, kuri patērē mediju saturu tikai krievu valodā. Atbilstoši pētījumam “Sabiedrisko mediju sabiedriskais labums 2024” rezultātiem tie ir 22% jeb 155 000 Latvijas mazākumtautību iedzīvotāju. Šādam lēmumam nav nekādas saistības ar neapgāžamu faktu, ka Latvijā ir viena valsts valoda. Tā ir izlikšanās, ka Latvijā nav iedzīvotāju, kuri ikdienā patērē mediju saturu krievu valodā. Turklāt ar šādu lēmumu tiek vēl plašāk atvērtas durvis Krievijas propogandai, nepiedāvājot informāciju par politisko alternatīvu. Salīdzinoši, tas ilgtermiņā var novest pie tā, ka mūsu valsti Eiropas Parlamentā pārstāv ne tikai viena, bet pat divas Ždanokas.

Viedokļi

Infodēmija ir termins, kas apvieno vārdus "informācija" un "pandēmija". Pasaules Veselības organizācija definē, ka infodēmija nozīmē pārāk daudz informācijas, tostarp nepatiesas vai maldinošas informācijas digitālajā un fiziskajā vidē slimības uzliesmojuma laikā.