Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Viedokļi

Tele2 meteorisms*

Jā, sēžot Rīgā pie datora un lasot internetā „cepšanos” ap Mazsalacas meteorītu, to varētu nosaukt par labu joku. Tur uz vietas, dažas stundas pēc iedomātā meteorīta kritiena, tas viss likās ļoti nopietni.

Policisti, ugunsdzēsēji, ģeologi, karavīri un arī daži žurnālisti pildīja savus pienākumus, un nakts vidū lietū mīcījās pa dubļainu lauku, pētot meteorīta bedri, apsargājot šobrīd slavenāko Latvijas pļavu no dīkdieņiem un mērot radiācijas fonu. Viņi visi ir pataisīti par idiotiem. Domāju, ka daži Latvijas ģeologi un astronomi šovakar vai nu nosarka, vai arī pateica dažu rupju vārdu. Daudzus policistus un ugunsdzēsējus, kuriem šobrīd nav tās labākās dienas [to apliecināja arī sarunas ar viņiem naktī pie meteorīta bedres], vēl jo vairāk pārņēma sajūta, ka šeit par viņiem ņirgājas. Tā pamatīgi un visās jomās.

Daži Vidzemes dzērājšoferi svētdien izspruka sveikā, jo bariņš ceļu policistu apsargāja „mārketinga joku”. Un daudzi ārzemnieki atkal ir guvuši labu pamatu pasmieties par stulbajiem latviešiem.

Personisku niknumu pret uzņēmumu gan neizjūtu, jo šī jezga krietni vairoja nra.lv apmeklētību, un svētdienas naktī man sagādāja daudz jautru brīžu.

Pieļauju, ka uzņēmums un tā mārketinga ļaudis nemaz nebija plānojuši šādu scenāriju: sataisīsim krāterīti, pasauksim VUGD, ieliksim video Youtube, papriecāsimies sabraukušajiem specdienestiem, un tad, kad viss jau būs izgājis pilnīgi ārpus kontroles, pasniegsim to kā lielu joku un priecīgi samaksāsim visu zaudējumu [kas būs ļoti lieli]. Uzskatu, ka Tele2 neapzinājās, ko viņi dara. Vai krīzes laikā uzņēmumam ir vajadzīgi šādi tēriņi, kas nenesīs peļņu? Vai arguments „ar šādu notikumu Latvijas vārds ir izskanējis pasaulē” nenorāda uz trika autoru tuvredzību, neapzinoties, kādā intonācijā mūsu vārds izskanēs?

Manuprāt, Tele2 un reklāmas aģentūras darbinieki savas neprofesionalitātes dēļ „iebrauca pamatīgās auzās”. Pēkšņa preses konference pulksten 19:00 pirmdienas vakarā jau vien liecina, ka Tele2 vairs nevaldīja pār situāciju, un viņiem žigli bija jāapstādina lavīna, lai uz Latviju, piemēram, nesāktu braukt ārzemju astronomi, FIB eksperti un Visvariona sekotāji.

Es ceru, ka šis joks beigsies ar kriminālprocesu, tiesu, sodu un sabojātu sociāli bezatbildīga uzņēmuma reputāciju.

Starp citu, ASV policija izvirzījusi apsūdzības vecākiem, kuru sešus gadus vecais dēls oktobra vidū it kā aizlidoja ar hēliju pildītā gaisa balonā, bet īstenībā slēpās mājas bēniņos. Viņiem draud smags sods.

* Meteorisms (no grieķu v.- μετεωρισμός – pacelt uz augšu) – pastiprināta gāzu veidošanās zarnās. Izpaužas kā uzpūsts vēders, sāpes vēderā, pastiprināta gāzu izdalīšanās.